KAKO DA ODEM U SAUDIJSKU ARABIJU, PA DA ŽENU PRETVORIM U NINDŽU: Radovan Pankov objašnjavao Poljacima zašto je izabrao Legiju!
Foto: Printskrin/Jutjub

iskreno

KAKO DA ODEM U SAUDIJSKU ARABIJU, PA DA ŽENU PRETVORIM U NINDŽU: Radovan Pankov objašnjavao Poljacima zašto je izabrao Legiju!

Fudbal -

Radovan Pankov posle četiri godine provedene u Crvenoj zvezdi, napustio je ovog leta Marakanu i preselio se u Poljsku.

Radovan Pankov
foto: Printskrin/Jutjub

Fudbaler koji je bio član omladinske reprezentacije Srbije koja je 2015. na Novom Zelandu postala prvak sveta, zadovoljan je dolaskom u Legiju iz Varšave. Najpopularnijeg i najvećeg kluba u Poljskoj.

Radovan Pankov (27) potpisao je trogodišnji ugovor sa Legijom. To je njegov treći klub u inostranstvu, jer je do sada igrao u ruskom Uralu i kiparskom AEK iz Larnake.

Pričao je Radovan Pankov za portal Legia.net kako je prošao omladinsku školu Vojvodine i kako mu je san od detinjstva bio da zaigra za Crvenu zvezdu. Bez obzira na titulu prvaka sveta sa Novog Zelanda, za svoj najveći uspeh u karijeri smatra igranje Lige šampiona sa Crvenom zvezdom.

Trener Legije Kosta Runjaić, Srbin sa nemačkim pasošem, još tokom zime raspitivao se za Radovana Pankova. Defanzivac je potom prolećni deo sezone odigrao u dresu Čukaričkog, a onda uz dozvolu Crvene zvezde ovog leta prešao u Legiju.

Radovan Pankov
foto: Printskrin/Jutjub

U isto vreme kada ga je tražila Legija, Radovan Pankov imao je unosne ponude iz Japana i Saudijske Arabije.

- Naravno, ali ponekad se ne radi samo o finansijama. Imao sam dobre uslove u Crvenoj. Još sam mlad, želim da se dokažem, kako vidim, u Legiji ću provesti dve do tri godine i preći u jednu od prvih pet liga. U formi sam, vodim računa o svom životu, svom telu, tako da mislim da mogu da igram do 35-36. godine - rekao je Pankov i nastavio:

- Imam još dovoljno vremena da se preselim na istok. Veoma važno pitanje je porodica sa kojom je nemoguće zajedno otići u Saudijsku Arabiju. Znaš kako je kad ne živiš u većem gradu. Deca i žene moraju biti kao nindže. Ne svidja mi se to.

Radovan Pankov
foto: Printskrin/Instagram

Radovan Pankov oženjen je Mirjanom, devojačko Trnić, sa kojom ima troipogodišnjeg sina Miloša.

Kurir sport/Legia.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track