IZ SRPSKE SUPERLIGE U PREMIJER LIGU: Pratila ga je Zvezda, bio je zanimljiv Partizanu, a sada će na Ostrvo
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

momak vredi

IZ SRPSKE SUPERLIGE U PREMIJER LIGU: Pratila ga je Zvezda, bio je zanimljiv Partizanu, a sada će na Ostrvo

Fudbal -

Nema mnogo fudbalera iz Srbije, koji su iz Superlige ostvarili transfer u Premijer ligu na Britanskom polustrvu.

Slobodan Rubežić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Jedan od onih koji bi mogao da zaigra u Premijer ligi jeste Slobodan Rubežić (23), defanzivac Novog Pazara. Doduše, ne radi se o engleskoj, već o škotskoj Premijer ligi, što je svakako korak unapred za mladog štopera poniklog u omladinskoj školi Vojvodine.

Aberdin, jedan od najstarijih klubova iz Škotske i tim u kojem je trenersku karijeru počeo ser Aleks Ferguson, zainteresovan je da u svoje redove dovede 194 centimetra visokog Srbina. Skauti Aberdina dali su pozitivan izveštaj menadžeru Bariju Robsonu i on je dao zeleno svetlo.

Aberdin je spreman da plati šestocifrenu sumu Novom Pazaru za Slobodana Rubežića, kojeg su prošle sezone pratili iz Crvene zvezde i Partizana. Ukoliko sve prođe kako treba ugovor bi trebalo da bude potpisan u narednim danima.

Slobodan Rubežić
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Slobodan Rubežić ne bi bio prvi Srbin u redovima Aberdina, pošto su crveni dres tog kluba nosili defanzivac Nikola Vujadinović i golman Saša Ilić. Visoki defanzivac stasao je u Vojvodini i Čukaričkom, ali je punu afirmaciju stekao igrajući za Novi Pazar. Pre toga, još je nosio dres bugarskog kluba Arda.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track