ERAKOVIĆ JE 100 ODSTO SPREMAN ZA RUSIJU! SETITE SE VIDIĆA I IVANOVIĆA: Miodrag Grof Božović pohvalio novog fudbalera Zenita
Foto: www.arsenaltula.ru

podrška zemljaku

ERAKOVIĆ JE 100 ODSTO SPREMAN ZA RUSIJU! SETITE SE VIDIĆA I IVANOVIĆA: Miodrag Grof Božović pohvalio novog fudbalera Zenita

Fudbal -

Strahinja Eraković bi u četvrtak trebalo da potpiše ugovor sa Zenitom i tako i zvanično napusti Crvenu zvezdu.

Strahinja Eraković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Bivši trener Crvene zvezde i sedam ruskih ekipa Miodrag Božović smatra da je klub iz Sankt Peterburga napravio odličan posao. Zenit je dobio trku sa moskovskim Spartakom i kupio Strahinju Erakovića za 7.000.000 evra od Crvene zvezde, a mladi fudbaler će godišnje u Rusiji zarađivati 1.100.000 evra.

Miodrag Božović
foto: www.arsenaltula.ru

Prema poslednjim informacijama iz Rusije, Strahinja Eraković bi trebalo da do decembra ostane u redovima Crvene zvezde i odigra grupnu fazu Lige šampiona. Uporedio je Grof Erakovića sa velikim asovima poput Nemanje Vidića i Branislava Ivanovića, koji su pre odlaska u Mančester junajted i Čelsi, nosili dres moskovskih klubova, Spartaka i Lokomotive.

- Nisam radio sa Erakovićem, ali ga dobro poznajem. Pravi izbor. Mlad igrač, ali već dve do tri godine igra u prvom timu, igrao je Ligu šampiona. Mislim da bi ovo bio veoma dobar posao i za Spartak. Sećate se Vidića, koji je došao na novi nivo igrajući u Rusiji. Ivanović je takođe napravio dobru karijeru posle Lokomotive - objasnio je Miodrag Božović, a na pitanje ruskog novinara da li je Eraković sposoban da postane jedan od najboljih igrača Ruske Premijer lige, Grof je odgovorio:

– Da, 100%!

Marko Stamenić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Govorio je Miodrag Božović da u Srbiji ima još nekoliko fudbalera koji mogu da budu glavni igrači u Rusiji.

- Crvena zvezda je pobedila Zenit. Izdvojiću veoma talentovanog Marka Stamenića. U Srbiji uvek ima zanimljivih mladih, ali i iskusnih igrača. Svaki klub u Rusiji tamo može pronaći pravog igrača za sebe.

Od marta 2022. ruski klubovi u svim sportovima suspendovani su i zabranjeno mi je učešće u međunarodnim takmičenjima.

- Rusija ima dobre uslove za fudbal, rad i igru. Nivo fudbala u odnosu na raniji period je pao, ali ne mnogo. Nema kvalitetnih stranaca, posebno transfera koji su bili ranije. Ova situacija neće trajati večno. Pitanje je vremena kada će Rusija ponovo početi da igra u evropskim takmičenjima.

Miodrag Božović, Miodrag Božović Grof
foto: Zorana Jevtić

Miodrag Božović imao je poslednji angažman u Rusiji, kada je do juna 2022. vodio Arsenal iz Tule.

- Bez posla sam, ali gledam fudbal. Imam mnogo vremena za provod sa porodicom. Planiram dolazak u Rusiju, da vidim prijatelje. Ponuda nisam imao. U Rusiji se osećam kao kod kuće - istakao je Miodrag Božović.

Kurir sport/Metaratings

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track