KO JE SUPERTALENTOVANI FUDBALER KOJI STIŽE NA MARAKANU? Hteli su ga i jaki italijanski klubovi, ali njegov izbor je Zvezda!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

bomba

KO JE SUPERTALENTOVANI FUDBALER KOJI STIŽE NA MARAKANU? Hteli su ga i jaki italijanski klubovi, ali njegov izbor je Zvezda!

Fudbal -

Doskorašnjeg igrača Vojvodine i jednog od najvećih bisera srpskog fudbala, Uroša Kabića, dele sitnice od dolaska u Crvenu zvezdu, što je juče Kurir eksluzivno preneo.

Mladi srpski reprezentativac (19) iz Novog Sada, svoj prvi profesinalni nastup je napravio u Staroj dami 2020. godine, a pre toga je bio i član juniorske selekcije ovog kluba.

Takođe, predstavljao je Srbiju u juniorskim selekcijama, od 2019. godine pa sve do sada. Kabić igra na poziciji polušpica i bočnog veznog, i odigrao je 35 utakmica za Vojvodinu, na kojima je dva puta zatresao mrežu.

Pored šampiona Srbije, za Kabićeve usluge su se interesovali i timovi iz Italije, poput Bolonje i Fiorentine, a pojedini mediji su preneli da je za njega bilo nuđeno i 2.000.000 evra na račun obeštećenja.

Prema proceni sportskog sektora Crvene zvezde, Uroš Kabić je najtalentovaniji fudbaler u Superligi, sa izuzetkom mlađarije ponikle u Ljutice Bogdana, koja je već u prvom timu.

Smatraju na Marakani da bi se Kabić savršeno uklopio u sistem trenera Baraka Bahara.

Uroš Kabić
foto: Starsport

Crvena zvezda i Vojvodina početkom jula dogovorili su transfer Andrije Radulovića sa Marakane u Novi Sad.

Šampion je tada bio više nego kooperativan dopustivši brzonogom fudbaleru da bez obeštećenja i samo uz procente od naredne prodaje dođe u Vojvodinu, tačnije 50 odsto od transfera u inostranstvo.

Sada bi i Novosađani trebalo da pokažu isto kada je Zvezda u pitanju. Ne treba zaboraviti da su Crvena zvezda i Vojvodina decenijama unazad imali plodonosnu poslovnu saradnju.

Treba se setiti samo Siniše Mihajlovića, Lea Lerinca, Srđana Bajčetića, Marka Perovića, Bratislava Živkovića, Miodraga Pantelića... Trenutno su u timu Zvezde Mirko Ivanić i Aleksandar Katai, koji su ponikli u Vojvodini, a prethodnih godina tu su bili Marko Poletanović, Dejan Meleg, Dušan Jovančić i Srđan Babić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track