BURNI SATI U SRPSKOM FUDBALU, FSS PRED POTENCIJALNIM PROBLEMOM: Kolubara ostaje u ligi, ali izbacuju drugog superligaša?!
Foto: Nenad Kostić

BURNI SATI U SRPSKOM FUDBALU, FSS PRED POTENCIJALNIM PROBLEMOM: Kolubara ostaje u ligi, ali izbacuju drugog superligaša?!

Fudbal -

Iako traje pauza, u srpskom fudbalu je i te kako burno.

Kolubara je zbog nameštanja kažnjena oduzimanjem šest bodova, odlučio je Sud za sportsku arbitražu (CAS), koji je tako umanjio kaznu Fudbalskog saveza Srbije od devet oduzetih bodova.

To znači da Lazarevčani mogu da ostanu u Super ligi Srbije, a na FSS je ostalo da u najkraćem roku odluči o načinu na koji će da reši nastalu situaciju.

"Potvrđeno je nameštanje Kolubare. Činjenica da Lazarevčani ostaju u superligaškom društvu, plod je kvalifikacije da je nameštena utakmica sa Spartakom, ne i protiv Mladosti GAT. Slikovoto, to je kao da izgrednika, bilo koje vrste, umesto sa šest, sankcionišete pet meseci zatvora", rekao je popredsednik FSS, Branislav Nedimović, koji je rekao da će Savez o izgledu Super lige u narednoj sezoni odlučiti u roku između 48 i 72 sata.

Trenutno nije najjasnije kako bi izgledala i funkcionisala liga u slučaju da u njoj bude 17 klubova.

Kolubara
foto: Starsport

Postoji i druga opcija, koju je predstavio "Žurnal".

Ovaj sportski list navodi da bi ostanak Kolubare u elitnom rangu značio ispadanje Radnika iz Surdulice koji zbog umanjenja kazne padaju u zonu ispadanja.

"Da je CAS Kolubari vratio svih devet bodova FSS bi, izvesno je, proširio Super ligu na 17 klubova, ali posle odluke suda u Lozani, a uoči sednice Izvršnog odbora čelnicima FSS praktićno je ostavljena mogućnost, ako žele, da se drže prava i zakona i verifikuju tabelu u kojoj je bez obzira na opstanak izboren u baražu Radnik putnik u niži rang", navodi "Žurnal".

Naravno, to bi donelo nove probleme, jer možemo da pretpostavimo da bi u takvom razvoju događaja Radnik potražio pravdu na sudu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track