FRANCUZI OTKRILI DA VLAHOVIĆ IMA OZBILJAN ZDRAVSTVENI PROBLEM: Evo zašto je PSŽ navodno odustao od mladog Srbina!
Foto: EPA/Alessandro di Marco

loša vest

FRANCUZI OTKRILI DA VLAHOVIĆ IMA OZBILJAN ZDRAVSTVENI PROBLEM: Evo zašto je PSŽ navodno odustao od mladog Srbina!

Fudbal -

Zdravstveno stanje srpskog reprezentativca Dušana Vlahovića navodno je jedan od razloga zbog kojih je Pari Sen Žermen odustao do dovođenja Srbina.

"RMC Sport" otkriva da mladi srpski golgeter ima hroničnu pubalgiju i da je zbog toga prošle sezone propustio veliki broj mečeva.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

"Zdravstveno stanje Srbina je upitno. On pati od hronične pubalgije zbog čega je prošle sezone propustio deset mečeva sa Juventusom iz Torina. Ta situacija zabrinjava klubove koji su spremni da ulože u srpskog giganta: Bajern (ako ne dođe Hari Kejn) i PSŽ", piše "RMC".

Šta je pubalgija?

Pubalgija je zapravo oštar bol u preponama i dosta je česta kod sportista, posebno kod fudbalera koji podnose najveći teret u toj oblasti.

Reč je o vrlo karakterističnom bolu koji se javlja u predelu prepona i donjem delu stomaka. Kada se povreda pogorša, bol postaje sve akutniji i počinje širiti na druge mišiće. Čak su i testisi često pogođeni ovom nelagodnošću.

Glavni uzrok pubalgije je ponavljano delovanje celog ligamentnog, mišićnog i koštanog kompleksa koji se spaja između dve stidne kosti. Suprotno delovanje trbušnih mišića i mišića nogu može stvoriti dugotrajan endem zahvaćene kosti i tetiva.

Kurir sport/RMC/lifestyle.fit

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track