ARANĐEL STOJKOVIĆ DEVETO POJAČANJE PARTIZANA: Iskusni desni bek zadužio dres sa brojem dva
Foto: FK Partizan

Za jaču defanzivu

ARANĐEL STOJKOVIĆ DEVETO POJAČANJE PARTIZANA: Iskusni desni bek zadužio dres sa brojem dva

Fudbal -

Aranđel Stojković je deveti igrač koji je pojačao Partizan u ovom prelaznom roku.

Stojković igra na poziciji desnog beka, a u naredne tri godine će nositi crno-beli dres sa brojem dva.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio priliku da ponovo budem deo Partizana. Dobio sam poziv od Igora Duljaja i bez ikakvog razmišljanja sam doneo odluku.

Kako bi sebe opisao kao desnog beka?

- Najsigurnije se osećam kada je lopta u mojim nogama. Više volim ofanzivniju igru i mislim da mogu da doprinesem mnogo ekipi ofanzivno, ali isto tako mogu i da pomognem defanzivno. Smatram da sam dosta napredovao u defanzivi u poslednjih nekoliko godina. Uz veliku podršku navijača ove sezone i uz novu ekipu - mislim da možemo ostvariti zaista dobre i pozitivne rezultate, da na kraju svi budemo srećni i da se radujemo novim pobedama.

Već poznaješ dosta igrača Partizana?

- Znam dosta igrača, momci su odlični. Radujem se saradnji sa svakim od njih, ali posebno bih izdvojio Sinišu Saničanina i Nemanju Nikolića, jer sam igrao sa njima i pre ovoga. Sa Sanijem sam igrao u Vojvodini i družili smo se, kako na terenu, tako i van njega. Sa Nemanjom sam igrao i u Spartaku, kao i u Vojvodini, a u oba kluba smo bili cimeri u svakom karantinu. U jednom periodu smo čak i živeli zajedno, tako da mi zaista znači njegovo prisustvo i ovde i u ekipi. Mislim da će mi dosta pomoći da se što pre uklopim.

Želje u novoj sezoni?

- Moje želje za ovu sezonu su da se predstavimo u što boljem svetlu, da probamo kao ekipa, kao tim da se dignemo na neki viši nivo u odnosu na prethodnu sezonu, da pokažemo da smo ekipa i da smo tim, da zajedno možemo mnogo i da se uključimo u tu borbu za titulu. Želja mi je i da u Evropi dođemo što dalje, da uđemo u grupnu fazu - to se podrazumeva, a na dalje kako budemo imali i sreće sa protivnicima, ali i kako budemo igrali. Nadam se pozitivnim rezultatima ove sezone.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track