ČUKARIČKI IZGUBIO U STARIM BANOVCIMA! Dunav bolji od Brđana u prijateljskom susretu, Kerkez pružio šansu novajlijama!
Foto: Čukarički

poraz

ČUKARIČKI IZGUBIO U STARIM BANOVCIMA! Dunav bolji od Brđana u prijateljskom susretu, Kerkez pružio šansu novajlijama!

Fudbal -

Čukarički je poražen u prijateljskom meču u Starim Banovcima od Dunava, člana Vojvođanske lige „Jug“ – 2:1. Želeo je šef struke Brđana Dušan Kerkez da pruži šansu igračima koji nisu bili na terenu u prvenstvenom duelu protiv niškog Radničkog, među njima je bilo i onih koji se vraćaju posle lakših povreda.

Prvu šansu imao je Čukarički, u 12. minutu Anlivi je izveo korner, Spasojević je šutirao glavom, Petrović je odbranio, a potom se lopa odbila do Ze Marija, koji je takođe pokušao glavom, ali je bio neprecizan. Dva minuta kasnije solidan udarac Spasojevića sa 22 metra, ali pravo u golmana Dunava. Probao je i Endijae u 16. minutu posle kornera Anlivija, ali je na drugoj stativi glavom poslao loptu pokraj stative.

Uzvratio je dva minuta kasnije Dunav, Vasić je glavom neometan sa deset metara šutirao pored Belićevog gola. Nastavili su belo-crni sa napadima, pa je u 20. minutu Stojanović šutirao sa 15 metara, pravo u golmana domaćina, a pet minuta kasnije posle kombinacije Anlivija i Rogana, Stojanović je iz prve šutirao sa 16 metara, zamalo pored gola. Samo minut kasnije odlično je Stanković proigrao Rogana, koji je primio loptu, ušao u šesnaesterac i iskosa sa desne strane snažno šutirao, ali je Petrović odlično odbranio.

Mogao je Dunav do vođstva u 31. minutu, ali je Belić iskoristio lošiji prijem domaćeg igrača da otkloni opasnost posle odlične akcije. Do kraja prvog poluvremena još jedan pokušaj Spasojevića u 33. minutu, ali je sa 15 metara šutirao pravo u golmana tima iz Starih Banovaca. Na startu drugog poluvremena Kerkez je zamenio golmane, šansu je dobio Samurović, dok je na terenu bio i povratnik Ovusu, koji je odmenio Endijae, jedinog sa utakmice protiv Nišlija koji je bio i u sastavu za prijateljski duel protiv Dunava.

Domaćin je bio bolji rival u nastavku, najpre je poveo u 52. minutu, posle odličnog centaršuta sa desne strane kapiten Ivanović je na drugoj stativi odlično reagovao – 1:0. Malo je nedostajalo da tri minuta kasnije Stojanović donese izjednačenje, lopta je posle njegovog šuta sa 25 metera prohujala pored stative.

U 65. minutu Dunav je duplirao prednost, sa dva sjajna „zalamanja“ u šesnaestercu Labović je sebi izgradio poziciju, a potom preciznim udarcem savladao Samurovića – 2:0. Mogao je do gola Čukarički u 68. minutu, posle lepe akcije Rogana i njegovog odličnog dodavanja Spasojević je pogodio prečku.

U finišu meča Brđani su smanjili rezultat, u 83. minutu Stojanović je odličnim pasom u prostor proigrao Ze Marija, koji je dodao do Spasojevića, a ovom je preostala rutinska realizacija – 2:1. Bilo je to poslednje uzbuđenje na meču.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track