ZVEZDA BRUTALNA NA STARTU PRVENSTVA! Crveno-beli PREGAZILI i Napredak! Penal na startu pa RAZBIJANJE rivala, Kraso dominira
Foto: Starsport

SUPER LIGA SRBIJE

ZVEZDA BRUTALNA NA STARTU PRVENSTVA! Crveno-beli PREGAZILI i Napredak! Penal na startu pa RAZBIJANJE rivala, Kraso dominira

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde lako su izašli na kraj sa Napretkom u drugom kolu Super lige Srbije.

Crveno-beli su na stadionu Rajko Mitić bez verovatno najboljeg igrača, Mirka Ivanića, pobedili rezultatom 4:0 (3:0).

Izabranici Baraka Bahara stigli su do šestog boda i gol razlike 9:0 u prve dve utakmice u prvenstvu, a fantastični Žan Filip Kraso već do četiri gola.

Bila je Zvezda veliki favorit za pobedu na ovoj utakmici i to je opravdala već na startu prvog poluvremena. Neopreznost mladog Đekovića već u drugom minutu samo je pomogla domaćinu da pokaže da je kvalitetniji tim.

Šutnuo je Stefana Mitrovića, pa je sudija Đorđević pokazao na belu tačku, a siguran izvođač u petom minutu bio je Žan Filip Kraso, baš kao i u prvom kolu protiv Vojvodine.

Usledio je nešto mirniji tempo, a onda je ekipa Baraka Bahara pojačala tempo i za dva minuta sitgla do dva gola.

1 / 13 Foto: Starsport

U 35. minutu je Usman Bukari nadmudrio golmana Bajića koji je očekivao centaršut.

Samo dva minuta kasnije, Srđan Mijailović je lepim udarcem sa distance povisio na 3:0.

Pokazao je Đorđević i drugi put na belu tačku, ali je njegova odluka promenjena nakon intervencije iz VAR sobe. Tamo su sudije utvrdile da je Vladimir Lučić fauliran izvan kaznenog prostora, pa je Zvezda dobila slobodan udarac umesto penala u 52. minutu.

Usledio je najbolji period igre Kruševljana, koji su udarcima sa distance pokušali da prete rivalu, a Glazer je u dve situacije morao da reaguje i loptu izbacuje u korner.

U 66. minutu viđena je i velika gužva pred golom domaćeg tima, Napredak nije uspeo da u takvoj situaciji probaci loptu do gola Zvezde koja je nakon toga ponovo preuzela potpunu kontrolu na terenu.

Drugi gol na utakmici, a već četvrti u sezoni postigao je Kraso u 71. minutu sjajnim udarcem sa distance.

Napredak je najbolju priliku na meču imao pred kraj, kada je Jovanović loše šutirao iz dobre pozicije.

Rodić nije dobro reagovao, ali Glazer je sprečio pogodak gostiju.

Zvezda će u trećem kolu biti gost Mladosti u Lučanima dok će Napredak u Kruševcu dočekati Vojvodinu.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na Kurir sportu.

Crvena zvezda - Napredak 4:0 (3:0)

Drugo poluvreme:

90. minut - Najbolja prilika za Napredak

Rodić nije najbolje reagovao pred golom svog tima, Ivanović je dobio šansu, šutirao je iz dobre situacije, ali Glazer je sprečio pogodak.

81. minut - Kraso van terena

Aplauzima je Kraso ispraćen iz igre, a na terenu je umesto njega Kings Kangva.

78. minut - Korner za Napredak

Ubacili su gosti loptu u kazneni prostor centaršutem iz slobodnog udarca, nakon čega je Olajinka izbacio loptu u korner. Kruševljani ni ovog puta nisu stvorili šansu za gol.

71. minut - GOL!

Sjajan udarac i pogodak Krasoa, drugi na utakmici za njega. Okrenuo se i namestio na šut sa dvadesetak metara udaljenosti, a šutirao je precizno u donji levi ugao gola Napretka.

66. minut - Gužva pred golom Zvezde

Puno je fudbalera bilo na malom prostoru u kaznenom prostoru crveno-belih. Gosti nisu uspeli da upute udarac koji nije bio izblokiran.

Crvena zvezda, Zvezda, Napredak
foto: Starsport

65. minut - Glazer na mukama

Još jedan udarac sa distance gostiju. Nenadović je sjajno šutirao nakon povratnog dodavanja. Namučio se Glazer, ali je uspeo da izbaci loptu u korner.

64. minut - Pokušava Napredak

Pokazuje želju gostujući tim da ozbiljnije ugrozi gol rivala. Nakon udarca Filipa Jovića sa distance, Glazer je reagovao i poslao loptu u korner, nakon čega Kruševljani nisu uspeli da zaprete.

60. minut - Puno promena

Dragan Perišić je na startu drugog dela napravio dve izmene, a Barak Bajar je u 60. minutu napravio trostruku izmenu.

Na terenu su, umesto Dragovića, Mijailovića i Lučića, Nemanja Milunović, Jovan Šljivić i Kosta Nedeljković.

Crvena zvezda, Zvezda, Napredak
foto: Starsport

52. minut - VAR poništio penal za Zvezdu

Vladimir Lučić je oboren, a sudija Đorđević je pokazao na belu tačku drugi put od početka utakmice.

Međutim, nakon intervencije iz VAR sobe, odluka je poništena, a umesto jedanaesterca, crveno-beli su dobili slobodan udarac na ivici kaznenog prostora.

46. minut - Počelo je drugo polurveme.

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog poluvremena

Mirno je Zvezda privela prvi deo igre kraju. Imali su domaći igrači još nekoliko dobrih situacija. Najbolja je viđena u 47. minutu kada je Kraso šutirao sa ivice kaznenog prostora. Njegov pokušaj je izblokiran, a lopta je otišla preko gola.

Crvena zvezda, Žan Filip Kraso, Napredak
foto: Starsport

Bila je Zvezda veliki favorit za pobedu na ovoj utakmici i to je opravdala u prvom poluvremenu. Neopreznost mladog Đekovića već u drugom minutu samo je pomogla domaćinu da pokaže da je kvalitetniji tim.

Šutnuo je Stefana Mitrovića, pa je sudija Đorđević pokazao na belu tačku, a siguran izvođač u petom minutu bio je Žan Filip Kraso, baš kao i u prvom kolu protiv Vojvodine.

Usledio je nešto mirniji tempo, a onda je ekipa Baraka Bahara pojačala tempo i za dva minuta sitgla do dva gola.

U 35. minutu je Usman Bukari nadmudrio golmana Bajića koji je očekivao centaršut, a samo dva minuta kasnije, Srđan Mijailović je lepim udarcem sa distance povisio na 3:0.

37. minut - GOL!

Srđan Mijailović je lepim udarcem sa distance povisio prednost domaćina. Defanzivni vezista je sjajno gađao i pogodio gol Napretka.

35. minut - GOL!

Bukari je strelac drugog pogotka za Zvezdu. Našao se sam pred golom rivala nakon dodavanja Krasoa. Iznenadio je golmana Bajića koji je očekivao centaršut, a snažnim udarcem je poslao loptu u mrežu.

31. minut - Inicijativa Zvezde

Čini se da lako domaćin dođe do šesnaesterca rivala, ali još uvek nije napravila pravu šansu.

Lučić je dva puta pokušao da dođe do pogotka. U prvoj situaciji nije uspeo da uputi udarac, dok je u drugoj sa ivice kaznenog prostora poslao loptu pored gola.

Crvena zvezda, Napredak, Zvezda
foto: Starsport

27. minut - Problemi

Nakon duela sa Stamenićem, Ljubomirović je ostao na zemlji. Srećom nije u pitanju ozbiljnija povreda i utakmica je brzo nastavljena.

22. minut - Sporiji ritam

Osim pokušaja Bukarija i nekoliko zanimljivih situacija koje su imali gosti, uz dva kornera nakon kojih nisu uspeli da budu opasni, igra je nešto mirnija u poređenju sa samim startom meča.

10. minut - Prodor Stamenića

Prošao je vezista između odbrambenih fudbalera, ušao u kazneni prostor, ali je njegov pokušaj da loptu prosledi saigračima u srcu šesnaesterca izblokiran. Zvezda je dobila korner nakon kojeg nije bila opasna.

5. minut - GOL!

Zvezda vodi od samog starta utakmice! Žan FIlip Kraso je strelac. Potrajala je provera u VAR sobi iako na prvi pogled nije najjasnije šta su tačno sudije gledale.

2. minut - Penal za Zvezdu

Đeković je bio izuzetno neoprezan pred golom Napretka. Šutnuo je Stefana Mitrovića i sudija Nikola Đorđević je pokazao na belu tačku.

Kiša pravi probleme na stadionu

1. minut - Utakmica je počela.

Sastavi:

Crvena zvezda: Glazer - Degenek, Dragović, Rodić - Mijailović, Stamenić - Bukari, Lučić, Mitrović - Olajinka, Kraso. Trener: Barak Bahar.

Napredak: Bajić - S. Jovanović, Prijović, Mršić, Đeković, Vukajlović - Ljubomirac, Putinčanin, Tomić, Stoiljković - Nenadović. Trener: Dragan Perišić.

Uoči meča.

Aktuelni šampion je veliki favorit i sve osim pobede domaćina bilo bi ogromno iznenađenje, o čemu govori i pogled na sajtove kladionica.

Crveno-beli su nakon odlično odigranih mečeva u pripremnom periodu, u prvom kolu pobedili Vojvodinu rezultatom 5:0, dok su Kruševljani na startu prvenstva na svom terenu poraženi od novajlije, ekipe Železničara iz Pančeva rezultatom 1:0.

"Ne volim da govorim šta ćemo raditi protiv protivnika. Dobro smo analizirali njihovu prethodnu utakmicu, gledali smo prethodne utakmice... ali, fokusiraćemo se na ono što mi treba da radimo", rekao je trener Crvene zvezde, Barak Bahar, koji je najavio da zbog lakše povrede neće biti u sastavu Mirka Ivanića, verovatno najboljeg fudbalera ekipe iz Ljutice Bogdana.

Crvena zvezda, Vojvodina
foto: Starsport

Šef stručnog štaba Napretka, Dragan Perišić, svestan je da njegov tim očekuje težak zadatak, ali ističe da se neće predati.

"Verujem da će igrači, kao grupa, u utakmici protiv izuzetnog domaćina, dati maksimum. Sa nestrpljenjem čekamo beogradski meč, svesni snage ultra kvalitetnog rivala, ali imamo pravo da verujemo da možemo da se odupremo na kvalitetan način ako svako preuzme odgovornost za svoju ulogu na terenu", rekao je Perišić.

Podsetimo, utakmica je trebalo da bude odigrana u subotu uveče, ali je termin promenjen zbog najavljene oluje u prestonici Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track