Vidić priznaje: Skrivio sam penal!

Vidić priznaje: Skrivio sam penal!

Fudbal -
Kapiten Mančester junajteda kaže da je faulirao Bulupa u kaznenom prostoru na meču LŠ protiv Galatasaraja

Poštenjačina!Srpski fudbaler Nemanja Vidić priznaje da je verovatno napravio penal nad Umutom Bulupom u susretu prvog kola Lige šampiona na Old trafordu, ali ističe da arbitar Folfgang Štark to nije mogao da vidi. Kapiten engleskog tima dodaje da je Galatasaraj pošteno namučio „crvene đavole“, mada nijednog trenutka ne dovodi u pitanje da li su Ostrvljani zasluženo trijumfovali.- Ne bežim od odgovornosti i verovatno sam napravio penal. Međutim, sudiji je bilo teško da vidi šta se dešava. Moguće je da smo zaslužili kaznu, ali s druge strane pobeda je čista kao suza. Istina je da smo tokom meča bili malo nervozni jer je prva utakmica uvek najvažnija, pogotovo zbog negativnih iskustava iz ranijih sezona - rekao je Nemanja Vidić.Protiv Mančestera nije dosuđen očigledan jedanaesterac, ali jeste u korist ekipe Aleksa Fergusona, koji je Nani nespretno izveo, a to je ujedno treći promašeni penal za Junajted ove sezone.- Takve stvari se dešavaju, a i ja sam promašio jedan, ali u dresu reprezentacije. To je segment igre na kojem ćemo očigledno morati da poradimo u budućnosti - rekao je Vidić.

Aleks Ferguson: Nani nije trebalo da šutiraPortugalac Nani na meču protiv Fenerbahčea samoinicijativno je izveo najstrožu kaznu iako je trener Aleks Ferguson planirao da jedanaesterac šutira Robin van Persi.- Najiskrenije, nisam znao da će Portugalac šutirati. Nani je samo pritrčao, uzeo loptu i izveo penal, a ja sam planirao da to učini Van Persi. Od sada ćemo morati pre početka meča da se dogovaramo ko će izvoditi jedanaesterce. Kad pogledam kako se završilo, priznajem da je to bila moja greška - priznao je Ferguson.

Liga šampiona 1. koloGrupa EČelsi - Juventus2:2 (2:1)Šahtjor - Nordsjeland2:0 (1:0)Grupa FBajern - Valensija2:1 (1:0)Lil - BATE B. 1:3 (0:3)Grupa GBarselona - Spartak3:2 (1:1)Seltik - Benfika0:0Grupa HMan. junajted - Galatasaraj1:0 (1:0)Braga - Kluž0:2 (0:2)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track