"RADNJA JE BILA KRCATA, A ONDA SU MI REKLI - IDU HRVATI!" Stravično svedočenje očevica HORORA u Atini: Lomili su sve što su stigli
Foto: Printscreen

horor

"RADNJA JE BILA KRCATA, A ONDA SU MI REKLI - IDU HRVATI!" Stravično svedočenje očevica HORORA u Atini: Lomili su sve što su stigli

Fudbal -

Svedok stravičnih nereda koje su u atinskom kvartu Nova Filadelfija izazvali huligani zagrebačkog Dinama opisao je strahote koje su se dogodile.

"Oko 22 časa radnja mi je bila gotovo puna, neko je došao i rekao mi da stižu Hrvati. Savetovao me je da malo po malo oteram ljude. Nakon 10 minuta počeli su da pale, oko 200-300 ljudi je pokrenulo čitav haos i sve porazbijalo. Gađali su se stolicama, a onda su sredli 20-30 navijača AEK-a", otkriva očevidac za portal "Iefimerida".

Video je kako ubijenog navijača odvode krvavog, dok je jadan Hrvat u prilično lošem stanju ležao ispred njegove radnje.

"Lomili su sve što su stigli. Sve je trajalo oko pola sata, bili su organizovani" ističe on i dodaje da je čuo da će se sve ovo dogoditi.

Dvadesetdevetogodišnji navijač AEK-a prevezen je u bolnicu u teškom stanju i uprkos nadljudskim naporima doktora preminuo je od posledica uboda nožem.

U bolnicu "Crveni krst" u Atini primljeno je osam osoba, pet Hrvata i tri Grka, a među povređenima je i jedan 17-godišnjak koji je zadobio povrede glave.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track