GRCI KIPTE OD BESA - ZNALI SU DA DOLAZE HRVATI! Huligani veštim manevrom prevarili grčku policiju! Otkriveni detalji KRVAVE AKCIJE
Foto: Giorgos Arapekos/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

policija zakazala

GRCI KIPTE OD BESA - ZNALI SU DA DOLAZE HRVATI! Huligani veštim manevrom prevarili grčku policiju! Otkriveni detalji KRVAVE AKCIJE

Fudbal -

Javnost u Grčkoj smatra da je policija gadno zakazala prilikom nereda koje su kasno sinoć u prestonici Atine izazvali huligani zagrabačkog Dinama.

Grčka policija bila je upoznata da grupa Bed Blu Bojsa dolazi u Atinu. Navodno, kolege iz Hrvatske su javile da se oko 200 navijača Dinama uputilo ka Grčkoj, a potvrdu su dobili i od policije Crne Gore.

Grčki mediji se pitaju kako je moguće da policija nije usela da spereči nerede kada je znala da hrvatski huligani dolaze u Atinu.

Zašto nisu obezbedili stadion i zašto su kasnili pola sata?!

Hrvatski huligani izveli su vešt manevar uz pomoć navijača Panatinaikosa. Veliki broj automobila i kombija u Grčku je stigao preko Albanije, a vozila su ostavili na stanici Irina u Marousiju i do stadiona otišli vozom. Jasno je da to nisu mogli da izvedu sami.

Vlasnik jedne radnje pored stadiona otkrio je da su ga pola sata pre početka nereda upozorili da stižu Hrvati i da će napraviti haos. To mu je rekao jedan Grk, verovatno navijač Panatinaikosa. Na kraju, to se i dogodilo.

AEK je u svom saopštenju istakao da odgovornost za stravične nerede snose Dinamo i grčka policija.

Vlada priznala da je policija zakazala

Grčka Vlada hitno je reagovala i smenila čak sedam visokopozicioniranih policijskih službenika zbog haosa i ubistva navijača AEK u Atini od strane pristalica Bed blu bojsa.

To je potvrdio ministar policije Janis Oikonomou. On je istakao da istraga nije završena i da će zbog propusta verovatno biti još otpuštanja iz službe.

"Prelazak navijača zagrebačkog Dinama preko naših granica, njihovo putovanje po Grčkoj i dolazak na mesto događanja potpuno su neprihvatljivi i nedopustivi. Nemam reči za takav propust. Iako je policija postupila brzo u privođenju huligana, njih 98, podbacila je u tome da spreči napad i dokazala je da nije sposobna za ovakve izazove", rekao je grčki ministar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track