PROCURILI TAJNI DOKUMENTI KOJI OTKRIVAJU ŠTA SE DEŠAVALO PRE HORORA U ATINI: Neshvatljiv propust policije! Znali su za plan Hrvata
Foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

ŠOK

PROCURILI TAJNI DOKUMENTI KOJI OTKRIVAJU ŠTA SE DEŠAVALO PRE HORORA U ATINI: Neshvatljiv propust policije! Znali su za plan Hrvata

Fudbal -

Grčka policija potpuno je podbacila u proceni mogućeg nasilja pred gostovanje zagrebačkog Dinama u Atini.

U ponedeljak kasno uveče huligani zagrebačkog Dinama izazvali su stravične nerede ispred stadion AEK-a u Atini. Iako je UEFA zabranila prisustvo gostujućih navijača, oko 200 pristalica Dinama došlo je do stadiona grčkog tima i napravlo totalni haos. U krvavom obračunu sa grupom pristalica AEK-a jedan 29-godišnji navijač grčkog tima je izgubio život.

Javnost u Grčkoj ogorčena je na policiju koja uprkos svim upozorenjima nije učinila ništa da spreči nerede.

Jedno od glavnih pitanja koje tamošnja javnost traži odgovor je: Gde je bila policija i kako je moguće da je više od stotinu navijača prešlo 1.500 kilometara, a da ih niko nije zaustavio?!

Grčki portal "Newsbomb" objavio je dokumente koji dokazuju tvrdnje da su grčke vlasti bile obaveštene o mogućem dolasku huligana Dinama i Panatinaikosa.

"Nažalost, ne samo da nisu ozbiljno shvatili informacije koje su dobili od navodno pouzdanog izvora, nego su bili iznenađeni tragičnim scenama ispred stadiona", piše pomenuti portal.

Portal "Newswit" otkriva da su obaveštajci odeljenja zaduženog za sprečavanje nasilja na sportskim priredbama dva dana pre sukoba znali da će u Atinu doći huligani i da su pismeno obavestili sve nadležne službe.

U tajnom dokumentu pod nazivom "Fudbalska utakmica AEK - Dinamo Zagreb" istakli su sledeće:

"U utorak 8.8.2023. u 21.45 u OPAP Areni na programu je fudbalska utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i Dinamo Zagreba. Prema informacijama hrvatskih službi očekuje se da će u našu zemlju doputovati oko 150 navijača Dinama, a prema informacijama koje su našoj službi stigle iz inače pouzdanog izvora i koje se stalno proveravaju. U našu zemlju stiže 100 organizovanih navijača Dinama - Bad Blue Boys - od kojih će neke ugostiti navijači Panatinaikosa sa kojim su u bratskim odnosima, a neki će uglavnom borabiti u raznim Airbnb smeštajima u blizini Avenije Aleksandra. Osim toga, manji broj njih može biti smešten u sadašnjim prostorijama Panatinaikosa u Aleksandrovoj ulici 115. Naša služba prati stvar i za sve nove invormacije ćemo vam se dodatno javiti", stoji u dokumentu.

Naredni dan dostavljen je i drugi dokument u kom se ponovo upozorava, ovaj put na poziv navijača da se okupe ispred stadiona pod izgovorom da preuzimaju ulaznice. Napominje se i da službe sve prate i da će se javiti sa najnovijim informacijama.

Kurir sport/Jutarnji.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track