TO SU DIVLJACI, A NE NAVIJAČI! Bed Blu Bojsi napravili haos gde god su se pojavili! Tuče, motke, noževi, nacistički ispadi...
Foto: Paul Terry / Zuma Press / Profimedia

HRONOLOGIJA LUDILA

TO SU DIVLJACI, A NE NAVIJAČI! Bed Blu Bojsi napravili haos gde god su se pojavili! Tuče, motke, noževi, nacistički ispadi...

Fudbal -

Navijači Dinama ubili su pristalicu AEK u Atini, a to je najgori u nizu krvavih incidenata koje su napravili u poslednjoj deceniji

Kap koja je prelila čašu bilo je ubistvo u Atini! Da su kažnjavani za ono što su radili već duže od decenije unazad, možda se ovo ne bi dogodilo, ovako... Na gotovo svakom meču Dinama u Evropi čuje se rasističko skandiranje i za to redovno prolaze samo s novčanim kaznama ili zatvaranjem dela tribina stadiona Maksimir.

A svaki put kada odu iz Zagreba počinje divljaštvo i vandalizam koji su prolazili nekažnjeno. Na desetine incidenata su napravili u Hrvatskoj i van granica svoje zemlje u proteklih desetak godina. Donosimo vam priču o samo nekim od njih koji su bili pre ili za vreme utakmica Dinama u Ligi Evrope ili Ligi šampiona.

NAJVEĆI INCIDENTI BBB

2008. godine - Napad na Čehe

Žrtve navijača Dinama su bili pripadnici navijačke grupe Sparte iz Praga. Bed blu bojsi su ih sačekali i brutalno napali sa svim i svačim u Zagrebu.

2009. godine - Žestok obračun

Brutalna tuča s navijačima Temišvara pred početak meča domaćeg tima i Dinama u okviru Lige Evrope.

2012. godine - Tuča u Parizu

Iako im je bilo zabranjeno da dođu na utakmicu, navijači Dinama su ipak stigli u Pariz i potukli se s pristalicama PSŽ uoči meča dva kluba.

Bed blu bojs
foto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

2016. godine - Linčovali navijače Juvea

Bed blu bojsi brutalno su pretukli pristalice Juventusa uoči meča dva kluba u Zagrebu u okviru 2. kola Lige šampiona.

2016. godine - Futsal udar, klali bi Srbe

Došli na futsal meč Dinama i Nacionala samo da bi srpskim igračima pretili klanjem. Sve brzo zataškano i zaboravljeno.

2019. godine - Cirkus u Mančesteru

Divljali su na meču protiv Sitija. UEFA ih kaznila zabranom prodaje ulaznica na mečevima na gostujućem terenu za godinu dana.

2019. godine - Ludilo u Češkoj

Uoči utakmice između Viktorije Plzen i Dinama u Ligi Evrope, došlo je do velike tuče između češke policije i Bed blu bojsa.

2020. godine - Haos u Vukovaru

Jurili su po gradu pripadnike srpske nacionalnosti, njih šestorica napala su trojicu Srba.

2021. godine - Prebili Engleze

Napadnuti u kafiću gde su sedeli pred početak utakmice. Nisu se dobro proveli, bilo je dosta povređenih navijača Vest Hema.

Bed Blu Bojs, Navijači, Dinamo Zagreb
foto: Profimedia

2021. godine - Udar na Poljake

Oko 300 navijača Dinama napalo je 100 navijača Legije, jedan Poljak doživeo je teže povrede. Dinamovci su bili dobro naoružani.

2022. godine - Šokirali Italijane

Uoči utakmice protiv Milana navijači Dinama su šetajući ulicama Milana kao nekada nacisti visoko podigli ruke što je potpuno šokiralo javnost u Italiji. Prilikom tog gostovanja došlo je i do sukoba sa domaćim navijačima u kojem su korišćene motke, palice i noževi. Italijanski mediji javili su da je jedan navijač Dinama uboden u zadnjicu.

2022. godine - Incidenti u Sevilji

Pravili haos na tribinama, morala da interveniše policija i izbaci nekolicinu izgrednika sa stadiona u Sevilji na meču Dinama i domaćeg tima.

2000-2023. godine - Rat s Torcidom

Na desetine povređenih u redovnim tučama van stadiona s navijačima Hajduka. Nema godine da nije bilo incidenata s Torcidom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track