ROS BARKLI NOVI FUDBALER LUTONA: Put od Konferencije do Premijer lige je sjajna priča
Foto: AP

PREMIJER LIGA

ROS BARKLI NOVI FUDBALER LUTONA: Put od Konferencije do Premijer lige je sjajna priča

Fudbal -

Engleski fudbaler Ros Barkli potpisao je ugovor sa novajlijom u Premijer ligi Lutonom.

Barkli je kao slobodan igrač prešao u Luton, nakon što je ovog leta napustio Nicu, za koju je odigrao 28 utakmica i postigao četiri gola.

Luton nije naveo detalje ugovora, već je samo objavio da je 29-godišnji vezni fudbaler na vreme registrovan za Premijer ligu.

"Ros nam donosi mnogo iskustva na vrhunskom nivou, njegovo međunarodno iskustvo biće dodatni faktor", rekao je trener Lutona Rob Edvards, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Luton prvi put u klupskoj istoriji igra u Premijer ligi, a sezonu će početi u subotu na gostujućem terenu protiv Brajtona.

Barkli je odigrao 232 premijerligaških utakmica za Everton, Čelsi i Aston Vilu, dok je za reprezentaciju Engleske odigrao 33 utakmice i postigao šest golova.

"Zbog čega Luton? Put od Konferencije do Premijer lige je sjajna priča, a za mene je povratak u Premijer ligu velika motivacija", rekao je ;29-godišnji vezni fudbaler.

Odigrao je samo šest utakmica za Čelsi u sezoni 2021/2021, pre nego što je prošle sezone prešao u Nicu.

"Još sam relatuvno mlad, a prethodnih godina nisam igrao onoliko koliko sam želeo. Ali sačuvao sam mnogo energije i čuvao sam se, sjajno je sada biti ovde pošto imam mnogo da pokažem, spreman sam i motivisan", naveo je Barkli.

(Kurir sport/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track