"NAJMANJE DVADESET SKUTERA, NA SVAKOME PO DVOJICA HULIGANA" Novi HAOS na ulicama Atine - navijači AEK-a divljaju, policija ih juri
Foto: Tatiana Bolari / Eurokinissi / imago stock&people / Profimedia

haos

"NAJMANJE DVADESET SKUTERA, NA SVAKOME PO DVOJICA HULIGANA" Novi HAOS na ulicama Atine - navijači AEK-a divljaju, policija ih juri

Fudbal -

Nije lako ovih dana grčkoj policiji, s obzirom da na ulicama Atine huligani AEK-a prave velike probleme.

Ekipa novinara lista "Jutarnji.hr" prisustvovala je stravičnim scenama na koje su izazvali navijači pomenutog kluba.

Podsetimo, čitav sukob je počeo u ponedeljak, kada su navijači Dinamo Zagreba izazvali nerede u Atini, u kojima je život izgubio Grk Mihalis Kacuris.

"Kao moto-banda, najmanje dvadeset skutera, na svakome po dvojica mladih navijača, pojavilo se na glavnoj ulici Leof. Dekelias. Prošli su pravo pored nas uz buku motora, panično trubljenje i galamu. Konobar kafića "Route 69" prekoputa je oprezno provirio glavu i izvadio mobilni telefon. Okršaj se odvio u nekoliko sekundi. Navijači su udarali po automobilima vozača na semaforu pokušavajući da prođu, a jedan deo njih je uz škripanje guma kroz prelaz na početku Nova Filadelfije u punom gasu prošao na crveno" navodi se u tekstu "Jutarnjeg lista".

Tokom ove akcije uhapšeno je 11 navijača AEK-a, a huligane grčkom kluba jurilo je deset policijskih automobila i tri vozila hitne pomoći.

"Za njima na motorima je jurilo približno 20 policajaca s izvučenim pendrecima. Velika buka i gužva motora izazvala je blokadu na pešačkom prelazu. Navijači su se razbežali u više smerova, a nekoliko policijskih motora uspelo je sa puta da skrene jedan skuter s dvojicom navijača. Motor se prevrnuo, a oni su opkoljeni s najmanje 10 policajaca ostali da leže na podu tamo gde su pali. Stavljene su im lisice, sedeli su leđima uza zid, a 10 minuta kasnije odvedeni su policijskim automobilima", piše u tekstu hrvatskog medija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track