NESTVARNE CIFRE, EKVADORAC UŠAO U ISTORIJU PREMIJER LIGE: Kajsedo potpisao za Čelsi za rekordan transfer britanskog fudbala
Foto: Steven Paston / PA Images / Profimedia

TRANSFER PIJACA

NESTVARNE CIFRE, EKVADORAC UŠAO U ISTORIJU PREMIJER LIGE: Kajsedo potpisao za Čelsi za rekordan transfer britanskog fudbala

Fudbal -

Dosadašnji fudbaler Brajtona Mojses Kajsedo potpisao je osmogodišnji ugovor sa Čelsijem za rekordan transfer britanskog fudbala od 115 miliona funti.

Čelsi će platiti početnih 100 miliona funti, a 15 miliona kroz bonuse u zavisnosti od nastupa.

U ugovoru 21-godišnjeg ekvadorskog veznog fudbalera postoji mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana, a Brajton će imati klauzulu o narednoj prodaji, preneo je Skaj.

Polovina bonusa opisana je kao "lako ostvariva", dok se druga polovina smatra "mnogo težom za postizanje", dodaje se.

Čelsi
foto: AP Photo/Frank Augstein

Kajsedo je 2021. godine došao u Brajton iz Independijente del Valea. Prvi deo sezone proveo je na pozajmici u Beršotu, ali ga je klub u januaru prošle godine vratio sa pozajmice.

Kajsedo je za Brajton odigrao 53 utakmice i postigao dva gola. Prošle sezone odigrao je 43 utakmice i pomogao ekipi u osvajanju šestog mesta, što je najbolji rezultat Brajtona u Premijer ligi.

Za Kajseda je bio zainteresovan i Liverpul, koji je prošle sedmice postigao dogovor od 111 miliona funti sa Brajtonom, ali je fudbaler ipak želeo da pređe na Stamford Bridž.

"Nisam morao dva puta da razmislim kada me je Čelsi pozvao, znao sam da želim da potpišem za taj klub. Ovo je ostvarenje sna i jedva čekam da se priključim ekipi", rekao je Kajsedo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track