"ZGAZILI SMO PARTIZAN KAO OPUŠAK" Hrvati meč Dinamo - AEK porede sa okršajem protiv crno-belih: To je bilo više od fudbala!
Foto: Printscreen

šok najava

"ZGAZILI SMO PARTIZAN KAO OPUŠAK" Hrvati meč Dinamo - AEK porede sa okršajem protiv crno-belih: To je bilo više od fudbala!

Fudbal -

"Igrali smo protiv prvaka države koja nas je granatama zavijala u crno"

Hrvatski mediji duel Dinama i AEK-a najavili su podsećanjem na čuveni okršaj hrvatskog kluba sa Partizanom 1997. godine.

Nakon stravičnih nereda u Atini, u kojima je 29-godišnji navijač AEK-a ubijen, vlada velika tenzija pred okršaje hrvatskog i grčkog kluba.

Pred okršaj u Zagrebu, koji je na programu večeras od 20 časova, hrvatski "Jutarnji list" uporedio je ovaj duel sa čuvenom utakmicom između Kroacije i Partizana na Maksimiru.

"Dinamovi sudari s AEK-om neodoljivo podsećaju na utakmice s Partizanom, Bišćanu treba ekipa sa mu**ma", naslov je teksta koji je privukao veliku pažnju u regionu.

"Sudari Dinama i AEK-a neodoljivo nas podsećaju na one utakmice koje su Modri 1997. godine igrali protiv Partizana, protiv prvaka države koja nas je bombama i granatama zavijala u crno. Ti beogradski i zagrebački dueli bili su više od fudbala, igrani su pod neviđenim pritiskom, igralo se ne samo za pobedu, već i za nacionalni ponos, pritisak je bio ogroman", piše hrvatski portal.

Tenzije koje su tada vladale između dva kluba, porede sa situacijom koja je nastala nakon haosa u Atini.

"Prvaci Grčke su Dinamo proglasili neprijateljskim klubom, ne žele nikakvu komunikaciju, odbili su i “ljubazni poziv” na zajedničku večeru dan pre utakmice, napravili su sve da se dve fudbalske utakmice pretvore u rat. Te 1997. godine Partizan je bio na kolenima, nestao je pod kopitima plave konjice, nakon poraza u Beogradu s minimalnih 0:1 Dinamo je zgazio Beograđane u Zagrebu kao opušak, bilo je 5:0. Partizan je izgledao kao provincijska ekipa, nestao je, ugasio se pred naletima Silvija Marića, Igora Cvitanovića, Marka Viduke, Roberta Prosinečkog... Bila je to čarobna zagrebačka noć, nikad zaboravljena. I svakako jedan od najvećih trijumfa", piše Jutarnji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track