E, OVO SE ZOVE HRABROST! UKRAJINSKI FUDBALER OTIŠAO U RUSKU LIGU I PORUČIO: Ostvario sam svoj san!
Foto: Printskrin/Instagram

ovo malo ko sme

E, OVO SE ZOVE HRABROST! UKRAJINSKI FUDBALER OTIŠAO U RUSKU LIGU I PORUČIO: Ostvario sam svoj san!

Fudbal -

Ukrajinski fudbaler Ruslan Červjakov poručio je da želi da se proslavi u Rusiji i postane legenda svog kluba Torpedo iz Moskve.

Ruslan Červjakov
foto: Printskrin/Instagram

Mladi napadač Ruslan Červjakov koji imao samo 18 godina debitovao je za Torpedo 5. avgusta u meču MELBET Prve lige protiv Sokola (0:1). Istog dana, mladi Ukrajinac potpisao je trogodišnji ugovor sa klubom iz Moskve.

Prethodno je Červjakov karijeru počeo u Dnjepru iz Dnjepropetrovska, da bi potom igrao za Šahtjor iz Donjecka, Ingulec, Valensiju i portugalski Žil Visente.

- Prvi put sam igrao pred velikim brojem navijača, može se reći. Kada sam ušao, kolena su mi se tresla. Morate da prevaziđete sebe i da igrate. Hvala navijačima na podršci. Prijatno sam iznenađen atmosferom na stadionu - rekao je Ruslan Červjakov za TV Mač i rekao koje ima ciljeve u karijeri:

- Želim da napravim karijeru u Torpedu. Da se vratimo u Premijer ligu Rusije i budemo najbolje u drugoj ligi. Voleo bih da postanem legenda kluba.

Ruslan Červjakov
foto: Printskrin/Instagram

Potez mladog ukrajinskog fudbalera da tokom ratnog sukoba između dve države karijeru nastavi baš u Rusiji, nije pozdravljen od strane zvaničnog Kijeva. Ali, čini se da Ruslan Červjakov ne mari previše za pretnje i uvrede koje mu dolaze od pojedinaca iz rodne zemlje. Njegov instagram profil na društvenim mrežama prepun je pogrdnih reči na njegov račun, jer je kao Ukrajinac otišao u Rusiju.

- Poslednjih godinu dana živeo sam u Portugalu, igrao sam za Žil Visente. U Moskvi imam dobrog prijatelja trenera Vitalija Vladimiroviča Vicenca. Uvek sam želeo da igram u Rusiji! Ostvario sam san iz detinjstva, mene je inspirisao Mundijal 2018. da postanem fudbaler - objasnio je mladi Ukrajinac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track