NAJBOGATIJI FUDBALER NA SVETU KRIO OD SAIGRAČA DA IMA 30 MILIJARDI NA RAČUNU: Mislili da je običan fudbaler, a on PRINC
Foto: Screenshot

Pliva u bogatstvu

NAJBOGATIJI FUDBALER NA SVETU KRIO OD SAIGRAČA DA IMA 30 MILIJARDI NA RAČUNU: Mislili da je običan fudbaler, a on PRINC

Fudbal -

Ima 25 godina, igra za ekipu Račaburija sa Tajlanda, a ustvari je najbogatiji fudbaler na svetu.

Bogatstvo na koje može da računa procenjuje se na preko 30 milijardi dolara.

Ovaj mladić, za koga se svi pitaju zašto i dalje igra fudbal, se zove Faik Bolkija i sestrić je princa od Bruneja, najbogatijeg čoveka na svetu.

Poređenja radi Bolkija je 30 puta je bogatiji od Lionela Mesija, 50 puta od Nejmara...

Njegova najveća želja bila je da postane fudbalska zvezda, ali mu to nije pošlo za nogom. Čak je i klub srednjeg ranga iz Portugalije, Maritimo, raskinuo ugovor sa njim i to bez odigranog minuta za seniorski tim.

Pokušali su čelnici kluba da mu daju šansu, poslali su ga u drugi tim, ali se ni tamo nije snašao.

Fudbalom je počeo da se bavi u Engleskoj, bio je u omladinskim selekcijama Arsenala, Stouka, Čelsija, a pridružio se Lesteru 2016. godine. Ipak, ubrzo su i on i "lisice" shvatili da je Premijer liga preveliki zalogaj, pa je odlučio da ode u Maritimo.

"Ja sam igrač koji voli da kreira stvari na terenu. Pokrivam krilne pozicije i igram ofanzivnog veznog igrača. Volim da dajem golove", objasni je ovaj fudbaler jednom prilikom.

Rođen je 9. maja 1998. godine u Los Anđelesu, a njegov stil života je često privlačio veliku pažnju. Više puta se hvalio na društvenim mrežama sa kućnim ljubimcima, poput tigrova, leoparda. Postoji i snimak na kom se igra sa tigrom u svojoj vili.

Postoji i zanimljiva priča da je jednom prilikom potrošio 35 miliona dolara za mesec dana.

Njegova porodica vlada Brunejem, a njihovo bogastvo je procenjeno na 30 milijardi dolara.

Neki od njegovih bivših saigrača progovorili o brunejskom fudbaleru "plave krvi".

"Pitao sam ga zašto želi da postane fudbaler kada mu je porodica toliko bogata. Rekao mi je "sva moja braća sede kući i ne rade išta. Ja hoću da radim nešto, neću da budem kao oni"", rekao je jednom svom saigraču iz Lestera.

On je čak 10 godina proveo u Premijer ligi, pošto je odrastao u Engleskoj. Oduvek je voleo fudbal, a pošto se školovao u Velikoj Britaniji, odlučio je da trenira fudbal.

Proveo je godine u omladinskim selekcijama Čelsija, Sautemptona i Lestera, a on ni sada ne odustaje od svoje karijere.

"Uvek je bio brz i okretan igrač. To je ono što skauti traže. On je dobar timski igrač, a slava uopšte nije uticala na njega", ističu ljudi iz stručnog štaba Sautemptona.

A onda je klub otišao na pripreme u Singapur i sve se promenilo.

"Ludo je što nismo ni znali da je on princ. Bio je veoma skroman, shvatili smo da je bogat kada smo otišli na turnir u Singapur. Tamo je dobio mnogo medijske pažnje, ali da nije bilo toga mi ne bismo saznali da je bogat", ispričao je jedan njegov saigrač iz juniorskih dana za "Atletik".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track