NA MARAKANI ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE I ČEKAJU REZULTATE: Zvezdina kasa se dobro napunila - evo koliko su crveno-beli dosad zaradili
Foto: www.crvenazvezdafk.com

ozbiljan novac

NA MARAKANI ZADOVOLJNO TRLJAJU RUKE I ČEKAJU REZULTATE: Zvezdina kasa se dobro napunila - evo koliko su crveno-beli dosad zaradili

Fudbal -

Crvena zvezda bi i pre početka Lige šampiona mogla da zaradi oko 30.000.000 evra!

Crvena zvezda
foto: www.crvenazvezdafk.com

Naravno, ukoliko se pred početak žreba za grupnu fazu i završetak kvalifikacija poklope rezultati. Tačnije, ukoliko klubovi sa jačim koeficijentom od Crvene zvezde pre vremena završe takmičenje u elitnom UEFA rangu.

Zato i ne čudi što sa velikom pažnjom čelnici kluba iz Ljutice Bogdana 1A prate kvalifikacije za Ligu šampiona. Odranije je poznato pravilo UEFA o nagrađivanju klubova na osnovu koeficijenta.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Najslabiji klub po desetogodišnjem koeficijentu u evropskim takmičenjima od 32 učesnika Lige šampiona dobije 1.137.000 evra, pretposlednji duplo više, i tako redom... Onaj koji bude 30. na listi, njegova zarada se množi sa tri i iznosi 4.390.000 evra.

Svi klubovi koji uđu u Ligu šampiona, njih 32, kao osnovnu nagradu dobijaju 15.640.000 evra. Pre revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija, na listi desetogodišnjeg učinka bilo je pet slabijih klubova od Crvene zvezde, pa je shodno tome prvak Srbije imao zaradu od 6.820.000 evra, ukupno 22.460.000 evra.

Marko Petrović, Zvezdan Terzić, Marko Marin, Mitar Mrkela, Svetozar Mijailović, Dušan Savić, Milovan Bojić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Slabiji učinak od crveno-belih imaju Njukasl, Sosijedad, Union Berlin i Lans, kao i pobednik plej-of duela Jang bojs - Makabi Haifa.

Ono što je dobra vest za Crvenu zvezdu jeste eliminacija Olimpika iz Marselja od strane Panatinaikosa. Tačnije, crveno-beli su porazom francuskog kluba postali bogatiji za još 1.137.000 evra, jer su napredovali jednu poziciju, pa sada imaju zagarantovanih 23.590.000 evra.

Piter Olajinka
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prava je šteta što Sparta iz Praga nije uspela da izbaci Kopenhagen, jer je danski klub ispred Zvezde po koeficijentu. A, Česi su deveti put zaredom ispali u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Na Marakani će u subotu pratiti meč između AEK i Dinama, pa bi eliminacija kluba iz Zagreba donela srpskom prvaku još 1.137.000 evra.

U plej-of rundi Crvenoj zvezdi bi milionski bonus mogli da donesu sledeći klubovi. Molde, ukoliko pobedi Galatasaraj, mada je to teško očekivati. Zatim poljski Rakov protiv Kopenhagena, te ponovo Panatinaikos ukoliko eliminiše Bragu. Isto tako, navijaće u Beogradu i za Glazgov Rendžers protiv PSV Ajndhovena.

Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ako se poklope svi ti rezultati, crveno-beli bi mogli da zarade 29.282.000 evra, mada je realnije da inkasiraju 24.727.000 evra, što bi bio fantastičan bonus.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track