PARTIZANOV BISER POTPISAO ZA BAZEL: Sada je i zvanično, milionski transfer je čak i skuplji za 100.000 evra od najavljenog!
Foto: www.fcb.ch

potvrda

PARTIZANOV BISER POTPISAO ZA BAZEL: Sada je i zvanično, milionski transfer je čak i skuplji za 100.000 evra od najavljenog!

Fudbal -

Bazel veruje Srbima. Poznati klub iz Švajcarske potpisao je četvorogodišnji ugovor sa reprezentativcem Srbije Đorđem Jovanovićem.

Đorđe Jovanović
foto: www.fcb.ch

Proteklih dana Đorđe Jovanović boravio je u Bazelu, gde je sa agentima utanačio transfer, a prošao je i medicinske preglede. Iako je bilo najavljeno da će njegov sada već bivši klub Makabi iz Tel Aviva zaraditi 2.700.000 evra, transfer je skuplji za 100.000 evra i iznosi ukupno 2.800.000 evra. Plus 15 odsto od naredne prodaje. Savršen posao za klub iz Izraela.

Đorđe Jovanović ponikao je u Partizanu odakle je kao dete došao iz Leposavića na Kosovu i Metohiji. Nisu u Humskoj verovali u njega, pa se seljakao Evropom, a procvetao je kada se pre dve godine vratio u Čukarički.

Đorđe Jovanović i Bazel sklopili su ugovor do do juna 2027. godine, a Srbin je zadužio crveno-plavi dres sa brojem 99.

- Jedva čekam izazove sa Bazelom. Ovo je dobro poznat klub širom sveta, a ja ću naporno raditi i davati sve od sebe da pomognem timu da ostvarimo dobre rezultate. Imao sam dobru sezonu u Makabiju i želim da tako nastavim u Bazelu - rekao je Jovanović za klupski sajt.

Sportski direktor Bazela Hajko Fogel veruje u Srbina:

- Ubeđeni smo da smo sa Đorđem dobili kombinaciju ubojitog napadača, fizički moćnog, koji učestvuje u igri i u šesnaestercu i van njega. On veoma dobro razume igru, inteligentan je fudbaler. Kroz igre za Makabi i reprezentaciju je stekao rutinu, pokazao je da ume prilično dobro da se nosi s pritiskom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track