KURIR SAZNAJE! ZVEZDA ZARADILA OZBILJAN NOVAC: Prodali su igrača za 3.000.000 evra! Krenuo je stopama NENADA LALATOVIĆA!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

transfer

KURIR SAZNAJE! ZVEZDA ZARADILA OZBILJAN NOVAC: Prodali su igrača za 3.000.000 evra! Krenuo je stopama NENADA LALATOVIĆA!

Fudbal -

Crvena zvezda ostvarila je treći milionski izlazni transfer ovog leta, saznaje Kurir.

Zvezdan Terzić, Barak Bahar
foto: Nenad Kostić

Crveno-beli su u Šahtjor iz Donjecka prodali Iraklija Azarova i to za 3.000.000 evra. Izuzetan posao, ako se zna da je Gruzin stigao prošlog leta iz ekipe Dinamo Batumi na Marakanu, u transferu vrednom 200.000 evra.

Klub iz Ukrajine još u junu pokazao je interes za levog beka Crvene zvezde i reprezentacije Gruzije. Tada su počeli pregovori između dva rukovodstva. Dugo su na Marakani većali o tome da li da prihvate ponudu Šahtjora.

Irakli Azarov
foto: www.crvenazvezdafk.com

Poslednji put Crvena zvezda i Šahtjor iz Donjecka sarađivali su pre tačno 20 godina. U leto 2003. crveno-beli su Ukrajincima prodali Nenada Lalatovića, a transfer je takođe bio milionski.

Na kraju, čelnici kluba su presekli u dogovoru sa trenerom Barakom Baharom i odlučili da sklope posao sa Ukrajincima. Posebno što Irakli Azarov od početka sezone nije uspeo da izbori mesto u startnih 11 kod stručnjaka iz Izraela. Imao je Gruzin nesreću da propusti ceo ciklus priprema Crvene zvezde, jer je igrao za reprezentaciju svoje zemlje na EP za mlade do 23 godine.

Nenad Lalatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Protekle sezone Irakli Azarov odigrao je 29 utakmicu u dresu Crvene zvezde, nije postigao gol, ali je upisao četiri asistencije.

Sada ostaje otvoreno pitanje, hoće li i kako reagovati čelnici Crvene zvezde, jer na poziciji levog beka imaju samo Milana Rodića. Poznato je da je to deficitarna pozicija u Evropi, a crveno-beli već nekoliko sezona pokazuju interes da na Marakanu vrate Mihaila Ristića koji nije standardan u Benfiki. Ili će se okrenuti nekom drugom rešenju.

Mihailo Ristić
foto: Joaquim Ferreira / imago sportfotodienst / Profimedia

Sa druge strane, odlazak Iraklija Azarova ujedno znači da u Crvenoj zvezdi ostaje Stefan Mitrović i da ovog leta neće napuštati Marakanu. Mladi krilni fudbaler u formaciji Baraka Bahara pokriva celu levu stranu i za sada se odlično snašao na novoj poziciji.

Sa novcem dobijenim od prodaje Iraklija Azarova u Šahtjor, klub iz Ljutice Bogdana 1A prebacio bi zacrtani plan od 12.000.000 evra zarađenih na prodajama igrača.

Većinu para doneo je transfer Strahinje Erakovića u Zenit iz Sankt Peterburga vredan 7.000.000, za ostatak se pobrinuli Aleksandar Pešić odlaskom u Ferencvaroš (1.200.000), te Petar Stanić u TSC (200.000).

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track