BRAVO ZVEZDO! SVETINJAMA U POHODE: Uručene novčane donacije srpskim manastirima na Kosovu i Metohiji
Foto: www.crvenazvezdafk.com

tradicija

BRAVO ZVEZDO! SVETINJAMA U POHODE: Uručene novčane donacije srpskim manastirima na Kosovu i Metohiji

Fudbal -

Delegacija FK Crvena zvezda je kao i prošle godine obišla je manastire i ugrožene sredine na Kosovu i Metohiji i uručila im novčane donacije od strane kluba, a time još jednom pokazala da je uz srpski narod.

Crvena zvezda manastiri
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda već drugu godinu zaredom posećuje srce Srbije – Kosovo i Metohiju, a klub će učiniti sve da to postane i tradicija. Crveno-bela delegacija predvođena portparolom Miljanom Miloševićem obišla je manastir Sveti vrači u Vračevu, manastir Svete Petke u mestu Ulije kod Leposavića i prisustvovala slavi manastira Banjska zadužbine kralja Milutina.

Potom su se uputili ka Gračanici, a zatim su posetili crkve i manastir u Velikoj Hoči, srpskoj enklavi u blizini Orahovca - Crkvu Svetog Stefana, manastir Svetog Jovana, i Crkvu Svetog Nikole u ovom malom mestu.

Crvena zvezda manastiri
foto: www.crvenazvezdafk.com

Takođe, Zvezdina delegacija posetila je i srpsku enklavu u Orahovcu, a deci poklonila brojne rekvizite i stvari koje su ukrašene grbom njihovog voljenog kluba. Predstavnici Zvezde su se potom uputili ka manastiru Svetih arhangela u Prizrenu – zadužbini cara Dušana. Potom je obilazak nastavljen dolaskom do Bogoslovije u Prizrenu i Crkve Bogorodice Ljeviške.

Poseta je završena uz dogovor da se Crvena zvezda uključi u razvijanje raznih projekata kako Bogoslovije, tako i u isticanju uticaja i značaja Crkve Bogorodice Ljeviške, takođe zadužbine kralja Milutina.

Sledeća destinacija bio je manastir Dečani sa kojim klub već duže vreme ima izuzetno prisne odnose i čvrstu saradnju, kako na očuvanju manastira, tako i Srba u tom kraju i pomoći njima. Za kraj kao što je to bio slučaj i prethodne godine delegacija Crvene zvezde stigla je u Pećku patrijaršiju, sa kojom fondacija “Delije” ima dugogodišnju sjajnu saradnju.

1 / 9 Foto: www.crvenazvezdafk.com

Tokom boravka na Kosovu predstavnici kluba su na svakoj lokaciji koju su posetili naišli na prigodan doček. Domaćini su uz veliku radost isticali da im je pored materijalne pomoći od izuzetnog značaja podrška i energija koju im prenose iz Crvene zvezde, kako bi se izborili sa svim nedaćama koje su pogodile srpski narod na teritoriji koja je vekovno ognjište srpskog naroda.

Kosovo je oduvek bilo srce Srbije, mesto gde se nalaze najlepše srpske zadužbine, manastiri, crkve, koji su dokaz vekovnog života Srba na teritoriji Kosova i Metohije. Tradicija je i dan danas uz veru ostala najsnažniji motiv srpskom narodu da ostane na Kosovu, a Crvena zvezda i ovom prilikom poručuje da će uz njega biti uvek.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track