KAKO JE ZVEZDA DODATNO ZARADILA NA NIKOLI KRSTOVIĆU I IRAKLI AZAROVU: Procenti su prava stvar, znaju to dobro na Marakani
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

pravi posao

KAKO JE ZVEZDA DODATNO ZARADILA NA NIKOLI KRSTOVIĆU I IRAKLI AZAROVU: Procenti su prava stvar, znaju to dobro na Marakani

Fudbal -

Crvena zvezda dobro posluje poslednjih godina, a novac zarađuje i od igrača koji više ne nose njen dres.

Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Šampion Srbije postigao je dogovor sa Šahtjorom iz Donjecka za Iraklija Azarova vredan 3.000.000 evra. Kako Kurir saznaje, menadžment crveno-belih u pregovorima sa Dinamom iz Batumija, klubom iz kojeg je Irakli Azarov došao na Marakanu, uspela je da izdjestvuje dobitak procenata koji je stajao u ugovoru.

Irakli Azarov
foto: www.crvenazvezdafk.com

To znači, da će Crvenoj zvezdi pripasti celokupna suma od transfera fudbalera iz Gruzije, te da će se sva tri miliona evra sliti u klupsku kasu.

Sa druge strane, Crvena zvezda je zaradila i od transfera Nikole Krstovića koji je posle sjajne sezone u dresu DAC Dunajske Strede iz Slovačke ostvario transfer u Leče. Momak iz Crne Gore otišao je u Italiju za 4.000.000 evra, a Zvezdi će pripasti deset odsto od celokupne sume.

Nikola Krstović
foto: Gavin Maxwell / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada se izdvoje provizije za menadžere, na račun kluba iz Ljutice Bogdana leći će tačno 360.000 evra, što je više nego pristojna zarada za momka koji crveno-beli dres ne nosi već dve godine.

Očigledno je stavljanje klauzule procenata u ugovor igrača koji napuštaju Crvenu zvezdu i odlaze u inostranstvo prava stvar. Na ovakvom vidu poslovanja crveno-beli su odlično zaradili i od Luke Jovića, Uroša Račića i još nekih fudbalera.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track