RODITELJI UBIJENOG GRKA SPECIJALNI GOSTI NA UTAKMICI U SUBOTU: Evo, kakav doček čeka Hrvate i Dinamo u Atini
Foto: screenshot

stop nasilju

RODITELJI UBIJENOG GRKA SPECIJALNI GOSTI NA UTAKMICI U SUBOTU: Evo, kakav doček čeka Hrvate i Dinamo u Atini

Fudbal -

Fudbalski klub AEK iz Atine više od nedelju dana provodi akcije protiv nasilja u sećanje na Mihalisa Kacurisa, kojeg su zverski ubili huligani iz Hrvatske.

AEK
foto: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

Menadžment AEK pokrenuo je inicijativu da se jedna od ulica u blizini stadiona u naselju Nova Filadelfija nazove po ubijenom Mihalisu. Kako pišu mediji iz Grčke, ostale su samo papirološke formalnosti da se ideja sprovede u delo.

Takođe, AEK je saopštio da će na revanš utakmici protiv Dinama iz Zagreba u subotu, u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, specijalni gosti kluba biti roditelji i porodica ubijenog Mihalisa Kacurisa. Kako kažu iz atinskog kluba, to je najmanje što oni mogu da učine, jer je smrt Mihalisa gubitak za porodicu, ali i AEK, te da je njegova porodica i ujedno i porodica kluba.

Mihalis Kacuris, AEK
foto: Printskrin

Kako PR služba AEK navodi, u znak sećanja na Mihalisa Kacurisa, uslediće niz akcija kluba, od kojih neke u saradnji sa drugim organizacijama. U jednoj od tih akcija biće obezbeđene i tri stipendije studentima.

Nakon toga će uslediti niz inicijativa koje se fokusiraju na pitanja borbe protiv nasilja u fudbalu. Među kojima će biti akcije u Dečjem klubu PAE AEK, kao i komemorativni događaji i ujedno fudbalska radost na Orlovom trgu ispred OPAP Arene, kao omaž Mihalisu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track