UEFA, MIHALIS NE MOŽE 50 GODINA NA GOSTOVANJA, MRTAV JE! Ovo što ste "kaznili" Dinamo je NAJSRAMNIJA ODLUKA U ISTORIJI FUDBALA
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

odjeci

UEFA, MIHALIS NE MOŽE 50 GODINA NA GOSTOVANJA, MRTAV JE! Ovo što ste "kaznili" Dinamo je NAJSRAMNIJA ODLUKA U ISTORIJI FUDBALA

Fudbal -

UEFA je nagradila Dinamo i njegove huligane za ubistvo navijača AEK. Ono što su oni izrekli i nazvali kaznom za normalne ljude je sve, samo ne i kazna.

Zabrana odlaska godinu dana na gostovanja i poziv na edukaciju.

Kada malo bolje raslčanimo to - krvnici iz Zagreba uopšte nisu kažnjeni. A, evo i zašto.

Onih koji su uhapšeni u Atini i onako duži vremenski period neće videti na domaćinstva, ni gostovanja. A, zatim, svaka ozbiljna evropska država neće više želeli da primi ovaj odred smrti koji je divlja po evropskim metropolama dve decenije.

Dinamo, AEK, Bed blu bojs, Maksimir, Zagreb, stadion
foto: Slavko Midzor / Pixel Media / Profimedia

Dakle tih 365 dana zabrane gostovanja je u prevodu - zabrana odlaska na tri meča (i možda još jedan ili dva ako Dinamo prođe u narednu rundu).

Odluka da se ne kazni klub može da se posmatra iz dva ugla. Činjenica da se sve desilo van stadiona amnestira Dinamo odgovornosti, a sa druge strane podatak da oni godinama ništa ne rade po pitanju svojih divljaka na tribinama govori da su im oni u svemu saučesnici.

Da je UEFA zaista želela da kazni huligane iz Zagreba to bi učinila sa minimum 10 godina zabrane odlaska na gostovanja.

UEFA, Mihalis neće nikada više gledati meč AEK. Ako ste zaboravili da vas podsetimo...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track