VLADIMIR LUČIĆ POKAZAO SVIM KLINCIMA U ZVEZDI KAKO MOŽE DA SE USPE: Mitar Mrkela bez okolišanja o momku koji je dugo bio u senci
Foto: Www.crvenazvezdafk.com

iz drugog plana

VLADIMIR LUČIĆ POKAZAO SVIM KLINCIMA U ZVEZDI KAKO MOŽE DA SE USPE: Mitar Mrkela bez okolišanja o momku koji je dugo bio u senci

Fudbal -

Crvena zvezda na početku sezone uživa u dobrim rezultatima prvog tima i sprema se za Ligu šampiona. Poseban užitak za sve navijače je forsiranje klinaca poniklih u omladinskoj školi od strane trenera Baraka Bahara.

Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jedan od onih koji se izdvojio jeste Vladimir Lučić (21), fudbalski virtouz i igrač koji obožava dribling i ima, kako bi se žargonski reklo "vic u kopačkama". Danas je malo takvih fudbalera.

Vladimir Lučić je nekako zaobilaznim putem stigao do prvog tima Crvene zvezde. I u omladinskoj školi, u svojoj generaciji nije bio u prvom planu kod trenera Slavoljuba Đorđevića, pre njega igrali su Miloš Pantović, Andrija Radulović i Ilija Babić. Kalio se u IMT i Čukaričkog i strpljivo čekao svojih pet minuta.

Mitar Mrkela
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela zadovoljan je i šansom koju je trener Barak Bahar dao mladim fudbalerima od kojih se izdvojio Vladimir Lučić.

- Zvezdino dete! Lučić izgleda dobro na terenu. Ima sve ono posebno što neko ko je ponikao u Zvezdi može da donese u prvi tim. Radi se o ekstrakvalitetnom igraču. Pokazao je to na utakmicama, pa i ne čudi što ga trener Barak Bahar stavlja na poslednja tri meča u startnih 11 - kazao je za Kurir Mitar Mrkela i nastavio:

- Sigurno je da su mu pozajmice pomogle da očvrsne i ojača karakter. To je pravi pokazatelj za svu decu iz naše omladinske škole. Teško je odmah u Zvezdi iz omladinaca obezbediti minutažu u prvom timu. Potrebno je da većina njih prođe period adaptacije na seniorski fudbal. Vladimir Lučić je imao takav put, kao i Strahinja Eraković, ne smemo njega zaboraviti. Jovan Mijatović, Kosta Nedeljković, Jovan Šljivić i Stefan Leković su se kalili i kale u Grafičaru. To im samo pomaže da dobiju kvalitet više.

Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Prvak Srbije odlično je poslovao u prelaznom roku zarađeno je nešto više od 11.000.000 evra od prodaje fudbalera. Spekuliše se da bi izlazne transfere mogli da do kraja prelaznog roka odrade Gelor Kanga, Kings Kangva, Stefan Leković...

- Prodali smo Erakovića i Iraklija Azarova. Otišao je Aleksandar Pešić. Zaradili i na procentima nekadašnjih fudbalera (Nikola Krstović, Uroš Račić op.a.). Uvek prija kad se ostvari dobra prodaja, ali sada treba nadomestiti sve to kvalitetnim kupovinama. Znate me, o tim stvarima ne pričam dok se ne završe. Što se procenata tiče, oni su stvar politike kluba. Obično se stavljaju u ugovore igrača koji nisu u datom trenutku pokazali koliko su kvalitetni. U njih se veruje da mogu, kako da se izrazim, nadoći u drugom klubu. Prelazni rok dugo traje, sve je moguće, da bude odlazaka i dolazaka u Crvenu zvezdu - objasnio je Mitar Mrkela.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track