ČUKARIČKI PRED OLIMPIJAKOS! Matić: Da budemo, mudri, pametni i hrabri u Atini!
Foto: Fk. Čukarički

liga evrope

ČUKARIČKI PRED OLIMPIJAKOS! Matić: Da budemo, mudri, pametni i hrabri u Atini!

Fudbal -

Čukarički nije imao mnogo vremena da tuguje posle poraza od IMT-a, prvog u sezoni. U stručnom štabu tima sa Banovog brda su analizirali greške u duelu igranom na stadionu Voždovca, a novi šef stručnog štaba Čukaričkog Igor Matić mirno je govorio o tom susretu.

- Specifična utakmica. Imao sam samo jedan dan za pripremu duela protiv IMT-a. Nije bilo ni vremena da se mnogo toga menja, niti sam uopšte hteo da vršim mnog promena. Jednostavno, tako se namestila ta utakmica, siguran sam da je nikad više nećemo ponoviti, u negativnom smislu. Bio sam miran i posle meča, videli smo u čemu je bio problem. Bili smo nemirni, nismo dobro ušli u igru, pogotovo iz zadnje linije, kaznili su nas upravo na kontre i polukontre, iako smo znali da će protivnik tako igrati. Sigurno ne mogu da budem zadovoljan, posebno rezultatski, iako smo u pojedinim delovima meča izgledali dobro. Na kraju smo ipak surovo kažnjeni – kazao je Matić, koji je potom nastavio:

- Za nas je dobro što vrlo brzo dolazi naredna utakmica, okrećemo se meču u Atini. Čukarički je postao klub za respekt, ako govorimo o samom klubu, igračima, kompletnoj organizaciji. Sve ekipe koje su preko puta nas imaju veliki motiv, ali naglasio sam igračima, nijedna ekipa ne sme da ima veći motiv i strast za pobedom od našeg. Igračima ne mogu ništa da zamerim, njihova želja nije bila sporna.

Sledi duel protiv grčkog velikana Olimpijakosa, prvi meč plej-ofa Lige Evrope biće igran na stadionu „Jorgos Karaiskakis“ u četvrtak od 21 čas po srpskom vremenu (22 po lokalnom).

- U ovom dvomeču Olimpijakos je favorit, moramo realno da govorimo. Treba da stojimo mirno kad pričamo o toj ekipi, koja je gigant grčkog i evropskog fudbala. Klub sa najviše trofeja tamo, mnoštvom mečeva u grupnoj fazi Lige šampiona, igrači sa velikim karijerama. Motiva nam neće nedostajati, za ovakve utakmice o tome igračima ni ne treba ništa da pominjem. Opet, motiv i želja treba da se kanališe, a moramo da budemo pre svega mudri, pametni i hrabri kako bi došli do željenog rezultata u Atini.

Od duela protiv IMT-a proteklo je samo dva dana, ali Matić ističe da je ekipa potpuno fokusirana na ono što sledi.

- Spremali smo utakmicu protiv Olimpijakosa u odnosu na kvalitete protivnika. Svaki novi šef ima drugačije zahteve, ali sada zaista nemamo mnogo vremena. Vidim da je ekipa fokusirana, verujemo naravno da možemo da napravimo dobre stvari, uz sav respekt rivala. Vreme će pokazati da li ćemo da porastemo kao ekipa posle ovih mečeva, ali svakako da bi ekipa trebalo da bude bolja posle takvih iskustava.

Pritiska ne bi trebalo da bude na Banovom brdu pred duele protiv Olimpijakosa, s obzirom na to da će i u slučaju da grčki tim bude bolji, Čukarički imati zagarantovanu grupnu fazu Lige konferencije.

- Sjajna je stvar što se ekipa izborila za grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Imamo privilegiju da odigramo dva meča u kvalifikacijama, potom još šest evropskih, izmerićemo gde smo u ovom trenutku protiv izuzetno kvalitetnih rivala. Ako se desi da prođemo Olimpijakos, to bi bila sjajna stvar za klub. Sa utakmicama protiv takvog rivala možemo mnogo da dobijemo. Ponavljam, moramo da budemo hrabri i mudri. Već sam govorio na uvodnoj konferenciji, pritisak kao pritisak nemam. Ima samo pozitivnih stvari, adrenalina, ali nikako nema pritiska od greške, pritiska da nećemo napraviti rezultat – kazao je Matić, koji je potom dodao:

- Moramo pre svega da budemo tim. Imamo veliki roster, 30 igrača, ali je raspored toliko zgusnut, da će biti prilike za sve u narednom periodu. Nije bitno da li je neko starter, da li će ući sa klupe, ili u nekom momentu biti na tribinama. Potreban nam je svaki igrač, član uprave, svaki čovek u klubu, u ovakvim mečevima i uopšte u narednom periodu.

Iako je imao bogatu igračku karijeru, Matić se nije susreo sa atinskim crveno-belima.

- Nisam imao prilike da kao igrač nastupam protiv Olimpijakosa. Kao igrač sam se u dresu Čukaričkog oprostio upravo u Atini u prijateljskom duelu protiv AEK-a. Tada smo pobedili sa 1:0, eto neka i sada bude uspešno po nas. Opet, igrao sam u Francuskoj, protiv velikih klubova kao što su PSŽ, Marsej i slični. Uživao sam u tim utakmicama, to me je inspirisalo, tako bi trebalo da bude i sa našim igračima u Atini. Jeste Olimpijakos veliki favorit, ali nadu niko ne može da nam oduzme. Čast i privilegija je biti deo ovakvih mečeva.

Za kraj, šef struke Brđana želeo je da istakne da je impresioniran ambijentom i kompletnom slikom sa otvaranja stadiona „Dubočica“, gde je leskovački tim u ponedeljak uveče igrao duel Prve lige Srbije protiv RFK Novog Sada.

- Prelepo. Imaćemo u budućnosti još ovakvih stadiona, država dosta ulaže, svaka čast na tome. Sjajan je bio ambijent na stadionu „Dubočice“, siguran sam da će publika najpre podržati i nas, a potom i gledati velike evropske ekipe na tom prelepom zdanju. Blizu je i Grčka, doći će i njihovi navijači, čeka nas sjajan ambijent – zaključio je Matić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track