ZVEZDA SADA NE SME DA PROPUSTI PRILIKU: Mihailo Ristić stavljen na transfer listu! Evo šta kaže MITAR MRKELA na potez Benfike?
Foto: Starsport

najbolje rešenje

ZVEZDA SADA NE SME DA PROPUSTI PRILIKU: Mihailo Ristić stavljen na transfer listu! Evo šta kaže MITAR MRKELA na potez Benfike?

Fudbal -

Mihailo Ristić već duži niz godina je na radaru matičnog kluba Crvene zvezde.

Mihailo Ristić
foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Dobre vesti dolaze iz Lisabona, kada su u pitanju crveno-beli. Trener Benfike Rodžer Šmit ne računa na Mihaila Ristića i stavio ga je na transfer listu, pišu portugalski mediji. Pored Srbina iz kluba može da ide i Žoao Viktor.

Još nije poznato da li i pod kojim uslovima Mihailo Ristić (27) može da napusti redove Orlova iz Lisabona, pošto ima važeći ugovor do juna 2026. godine.

Crvena zvezda posle prodaje Iraklija Azarova u Šahtjor iz Donjecka za 3.000.000 evra prosto vapi za rešenjem na levoj strani terena, pošto je ostala samo sa Milanom Rodićem.

Mihailo Ristić bio bi idealno rešenje za "ving beka" u Crvenoj zvezdi, pošto je poslednjih godina dok je igrao za Monpelje, ali i Benfiku upravo pokrivao tu poziciju u formaciji sa trojicom defanzivaca u liniji. Njegovom dolasku sigurno bi se obradovao trener Barak Bahar, koji obožava da igra u sistemu sa krilnim fudbalerima koji imaju širok radijus kretanja.

Mihailo Ristić
foto: Joaquim Ferreira / imago sportfotodienst / Profimedia

Mihailo Ristić je u razgovoru za Kurir pre godinu dana priznao da između njega i Crvene zvezde, kluba u kojem je ponikao, uvek postoje dobre vibracije, te da crveno-belima nikada ne može da kaže - ne.

Kurir je juče pričao sa Mitrom Mrkelom, sportskim direktorom Crvene zvezde. Posle prodaje Iraklija Azarova prvi operativac crveno-belih dao je zanimljivu izjavu:

- Prodali smo Erakovića i Azarova. Otišao je Pešić. Uvek prija kad se ostvari dobra prodaja, ali sada treba nadomestiti sve to kvalitetnim kupovinama. Znate me, o tim stvarima ne pričam dok se ne završe.

Mitar Mrkela
foto: www.crvenazvezdafk.com

Možda je Mitar Mrkela bio zagonetan baš povodom posla vezanog za Mihaila Ristića... Pokazaće vreme i dani pred nama.

Mihailo Ristić odigrao je dve utakmice za Benfiku ove sezone, jednu u prvenstvu Portugala i jednu na turniru Supertaka. Prošle sezone upisao je samo deset utakmica u redovima Orlova, zbog čega je izgubio mesto u reprezentaciji i selektor Srbije Dragan Stojković nije ga vodio na Mundijal u Kataru.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track