ČUKARIČKI STIGAO U ATINU: Brđani doputovali na megdan slavnom grčkom klubu!
Foto: Fk. Čukarički

LIGA EVROPE

ČUKARIČKI STIGAO U ATINU: Brđani doputovali na megdan slavnom grčkom klubu!

Fudbal -

Ekspedicija Čukaričkog je posle čarter leta od sat i 45 minuta avionom rumunske kompanije „Karpati“ stigla u Atinu, a odmah potom se smestila i u hotel.

Ekipa će večeras od 20 časova po lokalnom vremenu (19 po srpskom) trenirati na stadionu „Jorgos Karaiskakis“, gde će u četvrtak uveče odigrati prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope.

Igor Matić je na put poveo sve raspoložive snage, u Atinu je stiglo 26 igrača.

golmani:Nemanja Belić, Nenad Filipović, Filip Samurović,

odbrambeni igrači: Miladin Stevanović, Nemanja Tošić, Uroš Drezgić, Viktor Rogan, Nemanja Ćalasan, Luka Subotić, Vojin Serafimović,

igrači sredine terena: Stefan Kovač, Luka Adžić, Sambu Sisoko, Luka Stojanović, Đorđe Ivanović, Aleksa Janković, Stefan Tomović, Samuel Ovusu, Marko Docić, Igor Miladinović, Mateo Anlivi, Nikola Stanković, Bojica Nikčević,

napadači: Mihajlo Spasojević, Ibrahima Endijae, Mario Gomez.

Očekivanja pred prvi meč plej-ofa za Ligu Evrope protiv Olimpijakosa izneo je Milan Lešnjak, trener u stručnom štabu Čukaričkog.

- Očekuje nas teška utakmica protiv ozbiljne ekipe. Olimpijakos je klub vrhunski tim, sa velikom tradicijom, poslednjih godina je lider grčkog fudbala. Naši igrači će dati maksimum i potruditi se da reprezentuju klub, sebe i zemlju iz koje dolaze. Istina je ono što je nihov trener rekao, da nema favorita, ali trenutno dajem njima više šanse zbog kvaliteta i iskustva. Ono što je bitno jeste to da imaju navijače koji su fanatični i to je ozbiljan vetar u leđa ovom klubu.

Šta može da bude presudno u ovakvom meču?

- Skautirali smo rivala. Ono što je Olimpijakos igrao pokazuje da su opasni u uvodnim minutima i na samom kraju, što se pokazalo protiv Genka i u prvom kolu prvenstva.

Kakav je zdravstveni bilten i kakav Čukarički možemo da očekujemo na stadionu “Jorgos Karaiskakis”?

1 / 11 Foto: Fk. Čukarički

- Ovde motivacija neće manjkati. Nećemo igrati potpuno otvorenog garda. Neke stvari bih ostavio za svlačionicu, videće se od prvog minuta kako želimo da igramo. Što se tiče zdravstvene situacije, možemo da računamo na sve igrače. Bogu hvala, svi su zdravi.

Da li biste izdvojili nekog igrača Olimpijakosa?

- Ima mnogo kvalitetnih igrača, nikog ne bih posebno spomenuo. Kao tim su moćni, ako im se dozvoli, i mogu da prete sa svih pozicija.

Čukarički
foto: Fk. Čukarički

Šta je za Čukarički pozitivan rezultat?

- Svaki aktivan rezultat, a to je remi ili pobeda. Videćemo, igra je živa, videćemo od stanja na terenu kako ćemo se transformisati i na koji način ćemo igrati.

Šta možete da savetujete svojim igračima, s obzirom na iskustvo koje posedujete? I kao igrač i kao trener koji ste u nekoliko dana pobeđivali i Zvezdu i Partizan?

- Nama najveći problem može da bude strah, pogotovo na otvaranju meča. Igrači moraju da veruju u ono što smo radili i da to sprovedu na terenu. Naravno, da se ne boje grešaka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track