DA POKAŽEMO ZUBE PROTIVNIKU Nema predaje! Brđani i dalje veruju - Lešnjak i Docić pred revanš sa Olimpijakosom! Ovo može da odluči
Foto: Kurir sport

Revanš

DA POKAŽEMO ZUBE PROTIVNIKU Nema predaje! Brđani i dalje veruju - Lešnjak i Docić pred revanš sa Olimpijakosom! Ovo može da odluči

Fudbal -

Sve oči fudbalske javnosti u Srbiji sutra će biti uprte ka stadionu Dubočica u Leskovcu, gde će fudbaleri Čukaričkog od 20 sati ugostiti Olimpijakos u revanš utakmici plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope.

Grčki tim je doputovao u Srbiju sa obećavajućim kapitalom, te je pred ekipom sa Banovog brda veoma težak zadatak, s obzirom da je u prvom meču Olimpijakos slavio rezultatom 3:1.

Na konferenciji za medije pred sutrašnji meč, strateg Brđana Milan Lešnjak kazao je da će ekipa od prvog minuta krenuti agresivno.

- Očekuje nas teška utakmicu u odnosu na rezultat prve utakmice i znamo da je to izuzetno dobra ekipa, sa kvalitetnim igračima. Očekujem da ne uđemo u meč kao u prvi duel i mislim da ćemo u samom startu krenuti agresivno, da pokažemo zube protivniku - kazao je Lešnjak na početku izlaganja.

Minulog četvrtka, kapiten Brđana Marko Docić nije se našao u startnih 11, a Lešnjak je objasnio zbog čega je to tako bilo.

- U odnosu na sistem je Docić bio na klupi, što možda nije bilo najbolje rešenje. Imamo određenih zdravstvenih problema, o čemu ne bih mnogo, pa i od toga zavisi da li će on početi ili ne. Sistem je bio ključan.

Nalaze se Brđani u nešto slabijoj formi, napravljen je niz od četiri utakmice bez pobede na dva fronta, te bi svaki pozitivan ishod na sutrašnjem meču i te kako značio.

- Sigurno da bi dosta pomogao dobar rezultat. Pitanje je šta je sada dobar rezultat, to je možda i nerešeno. Imamo dosta i mladih igrača unutar tima i siguran sam da će dati maksimum kako bismo izašli iz krize. Imamo posle toga još jednu utakmicu u prvenstvu i onda pauzu da određene stvari dovedemo u red.

Naglasio je Lešnjak i da su obavljeni razgovori sa igračima.

- Priča se sa igračima i oni su svega svesni. Jednostavno, tako dođe trenutak i bitno je da se samo brzo izdignemo i pokažemo pravo lice da svi ti momci zaslužuju da igraju na ovom nivou.

Lešnjak bi bio zadovoljan i nerešenim rezultatom...

- Zadovoljni bismo bili i nerešenim rezultatom, a prezadovoljni pobedom.

Govorio je Lešnjak o medijskim kritikama koje su usledile nakon prve utakmice.

- Komentari su bili takvi i jesu opravdani, ali za jedan deo meča. Nikako za ceo. Da, nismo izgledali sjajno i to jeste za kritiku. Na kraju, rezultat je taj koji je aktivan.

Kapiten Čukaričkog Marko Docić se nada da će ekipa ispraviti sve loše stvari iz prve utakmice.

- Stvar je jasna, nemamo dobar rezultat i znamo protiv kakve ekipe igramo. Stariji smo za jednu utakmicu u Evropi i nadam se da ćemo sve loše iz prvog meča ispraviti i pokazati da smo dobar koletkiv. Neće biti lako, nećemo smeti da se zalećemo jer igramo protiv dobrog rivala koji je pokazao koliko je opasan. Raduje me atmosfera u ekipi i mogu da kažem da igrači imaju veliku želju da isprave sve ono iz prvog meča - počeo je Docić.

Srećan je iskusni vezista zbog činjenice da će Brđani sutra igrati pred punim tribinama.

- Lepo je igrati pred punim stadionom, kao što je bilo i tamo. Nismo se snašli bili prvih 15 minuta, ali se nadam da ćemo sada mi imati tu prednost. Imaće i oni navijače, ali očekujem da će početak barem biti drugačiji.

Na čemu ekipa zasniva optimizam i šta može da bude ključno na sutrašnjoj utakmici?

- Optimizam se zasniva na svakom novom meču, sada bismo mogli da budemo agresivniji i hrabriji. Sada ih bolje poznajemo i znamo odakle možemo da zapretimo. To bi mogla da bude naša prednost.

Osvrnuo se Docić na prvi meč i prilično loš početak...

- Strah je dosta uticao u prvih 15-20 minuta i pričali smo da moramo da izdržimo taj nalet. Na kraju, ono čega smo se plašili nas je stiglo. Primili smo tri gola u prvom delu, ali kako je vreme teklo hvatali smo ritam. Možda smo mogli da postignemo još jedan gol pred - zaključio je Docić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track