ENGLEZI NE ŽELE ZVEZDU U GRUPI SA SVOJIM KLUBOVIMA: Ludilo pred žreb za Ligu šampiona! Na ostrvu pamte kako je prošao Liverpul!
Foto: Starsport

EUFORIJA PRED IZVLAČENJE

ENGLEZI NE ŽELE ZVEZDU U GRUPI SA SVOJIM KLUBOVIMA: Ludilo pred žreb za Ligu šampiona! Na ostrvu pamte kako je prošao Liverpul!

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda i navijači nestrpljivo čekaju žreb za grupnu fazu Lige šampion.

To čekanje je počelo praktično i pre nego što su crveno-beli matematički obezbedili šampionsku titulu prethodne sezone.

Prvi put u istoriji Srbija ima predstavnika direktno u grupnoj fazi, a srpski prvak saznaće rivale u četvrtak na žrebu koji počinje u 18 časova.

Dan ranije odigrani su revanš mečevi plej-ofa kvalifikacija i postali su poznati poslednji učesnici ovosezonskog elitnog takmičenja.

Dok "Delije" nagađaju ko će biti rivali njihovog tima i "svađaju se" oko toga kakva grupa bi bila najbolja.

Crvena Zvezda, Liga šampiona, žreb
foto: EPA/Martial Trezzini, FK Crvena Zvezda

Neki smatraju da je bolje da na stadion Rajko Mitić stignu atraktivna imena, a većina ipak priželjkuje što slabije rivale sa kojima bi Zvzeda mogla da igra.

Ono što je zanimljivo, na dan žreba, u engleskim medijima pojavile su se "grupe snova" za njihove učesnike.

Čast engleskog fudbala u Ligi šampiona braniće Mančester siti, Arsenal, Mančester junajted i Njukasl, a nijednom timu ne priželjkuje se Crvena zvezda.

Popularni portal "Sport bajbl" poželeo je svojim timova sledeće grupe:

  1. Fejnord, Mančester junajted, Kopenhagen, Lens.
  2. Fejnord, Arsenal, Kopenhagen, Lens.
  3. Mančester siti, Porto, Kopenhagen, Lens.
  4. Fejnord, Porto, Kopenhagen, Njukasl.

Naravno, pošto je portal ponavljao timove, samo jedna od ovakvih grupa zaista i može da bude izvučena, a šanse da beogradski tim završi u grupi sa nekom ekipom iz Premijer lige nisu male.

- Na papiru, najlakši tim iz prvog šešira je holandski šampiona Fejnord, a prema UEFA koeficijentu najslabije ekipe iz trećeg i četvrtog šešira su Kopenhagen i Lens - navodi novinar pomenutog portala.

Prvak Evrope
Prvak Evropefoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Podsetimo, pretprošli put kada je Zvezda igrala u Ligi šampiona napravila je, možda i najveće iznenađenje u sezoni 2018/19, kada je na stadionu Rajko Mitić pobedila Liverpul rezultatom 2:0.

Liverpul je zbog tog poraza umalo ostao bez plasmana u nokaut fazu. Imao je identičan broj bodova i gol razliku kao i Napoli, a dalje je otišao zato što je postigao više golova od Italijana (devet naspram sedam). "Crveni" su te sezone postali prvaci Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track