VAZURA MORA DA ODE VEČERAS: Više hiljada grobara istaklo zahtev za momentalnu ostavku čelnika Partizana!
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Protest grobara

VAZURA MORA DA ODE VEČERAS: Više hiljada grobara istaklo zahtev za momentalnu ostavku čelnika Partizana!

Fudbal -

Navijači Partizana organizovali su novi protest protiv uprave fudbalskog kluba.

Grobari su zakazali skup za 18 časova kod Terazijske česme u centru Beograda, odakle su pola sata kasnije krenuli u broju od oko 4-5.000 u šetnju do stadiona Partizana, gde večeras crno-beli igraju revanš meč plej-ofa za Ligu konferencija protiv Nordsjelanda.

Ispred stadiona vođe navijača su održale govor u kome su ponovile svoje zahteve, a pre svega momentalne ostavke čelnika fudbalskog kluba. Pošto je Milorad Vučelić podneo ostavku na mesto predsednika kluba, grobari su zatražili da to momentalno uradi i direktor Miloš Vazura.

U govoru su nabrojali šta sve zameraju aktuelnoj upravi crno-belih i posebno istakli.

"Nismo ovde slučajno. Nismo ovde zbog cena sezonskih ulaznica, iako su sramotne! Nismo ovde ni zbog ponižavajućih igara i brukanja na terenu. Nismo ovde ni zbog četiri godine bez trofeja, šest predugih godina bez titule.

Ovde smo iz ljubavi prema Partizanu!

Pre svega, ključno je naglasiti da ne želimo politizaciju ovog protesta. U duboko podeljenom društvu gde je politički sukob svakodnevnica, moramo biti veoma obazrivi. Na ovom mestu, decenijama se iznose političke poruke, a ulični protesti se zloupotrebljavaju za političke obračune.

Mi smo ovde zbog Partizana!

Poruke sa današnjeg skupa moraju biti jasne i nedvosmislene. Ali nije dovoljeno da ih samo vi čujete! Moramo pronaći način da ne upadnemo u zamku da se druge poruke, povici ili vređanja u javnosti zloupotrebe i zamagle naš glavni zahtev - momentalne ostavke celokupne uprave FK Partizan"...

Navijači, kojih ima nekoliko hiljada, posle govora su se uputili ka zapadnoj tribini gde sede čelnici kluba. Posle uzvikivanja parola, mirno su se razišli.

Grobari traže odgovornost.

1 / 8 Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

Navijači su krenuli u šetnju ka stadionu Partizana sa transparentom na kome piše "Odgovornost", a na kome su likovi Milorada Vučelića i Miloša Vazure, glavnih ljudi u Fudbalskom klubu Partizan.

grobari, protest
foto: Screenshot

Na protestu se nalazi i najtrofejniji košarkaški trener Partizana Duško Vujošević. Grobari su prethodno oterali Vladimira Vuletića, bivšeg člana uprave fudbalskog kluba.

Duško Vujošević
foto: Kurir sport

Najvatrenije pristalice crno-belih boja od početka sezone su u aktivnom bojkotu protiv uprave fudbalskog kluba. Utakmice koje se igraju na stadionu u Humskoj se bojkotuju. Navijači su u subotu izdali saopštenje kojim su pozvali na novi protest.

"Grobari, navijači Partizana, ljubitelji fudbala,

Nemamo prava da budemo ljuti na igrače Partizana! Pobede i porazi su sastavni deo fudbala a i života generalno. Da je prijatno, nije ni malo! Da smo besni i ogorčeni, jesmo, do srži! Adresa na koju treba usmeriti sav bes je uprava fudbalskog kluba Partizan. Oni su apsolutni krivci za položaj kluba i stanje u njemu. Poraz od 5:0 nije ni prvi ni poslednji koji ćemo doživeti ali se diletantskom načinu vođenja kluba mora stati na put!

Pozivamo sve navijače Partizana da nam se pridruže na protestnom skupu i šetnji koju ćemo organizovati 31.08. pre revijalne revanš utakmice protiv Nordsjelanda u Beogradu.

Skup je kod Terazijske česme u 18 časova nakon čega ćemo prošetati do stadiona JNA i jasno reći šta mislimo o upravi kluba.

Probudite se, aktivirajte se, dogorelo je!", navodi se u saopštenju grobara.

grobari, protest, Partizan
foto: Screenshot

Tri dana kasnije, u utorak navijači su kroz saopštenje pozvali bivše asove Partizana da se pridruže protestu.

"Fudbalske legende Partizana, računamo na vas!

Cela crno-bela javnost je svesna činjenice da je dogorelo do nokata kad je u pitanju FK Partizan.

Protest koji organizuju navijači Partizana u četvrtak 31.08.2023. godine kod Terazijske česme od 18 časova je šansa da još jednom stavimo do znanja da su dani Vazure, Vučelića i kompletne uprave FK Partizana odbrojani!

Javno pozivamo sve legende FK Partizana da uzmu učešće u ovom protestu, ustanu protiv sistematskog uništavanja kluba i da pozovu sve navijače i u svoje ime, da se pojave na protestu i jasno iznesu svoj stav po pitanju stanja u klubu.

Nema više mesta za kalkulacije i nemešanje, dogorelo je do nokata!

Od Partizana ništa, za Partizan sve!"

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track