ČUKARIČKI SE NE PREDAJE: Izuzetno jaka grupa, ali borićemo se!
Foto: Starsport

liga konferencija

ČUKARIČKI SE NE PREDAJE: Izuzetno jaka grupa, ali borićemo se!

Fudbal -

Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić izjavio je da su timovi protiv kojih će igrati njegova ekipa u Ligi konferencija "izuzetno kvalitetni".

"Svi timovi su izuzetno kvalitetni. Fjorentina je finalista Lige konferencije, Ferencvaroš osvaja titule u Mađarskoj, Genk je odigrao sjajno protiv Olimpijakosa. Očekuje nas interesantna grupa", izjavio je Matić, a preneo klub.

Fudbaleri Čukaričkog igraće ove sezone u Ligi konferencija u Grupi F protiv Ferencvaroša, Fjorentine i Genka, odlučeno je žrebom u Monte Karlu.

"Treba da verujemo da možemo da uzmemo neki bod. Grupa je na nivou Lige Evropa. Moramo da budemo hrabri, da budemo ekipa sa stavom, da verujemo u sebe. Iskreno, jedva čekam te mečeve, biće ovo veliki izazovi za nas", dodao je Matić.

Čukarički je igrao u kvalifikacijama za Ligu Evropa, ali je izgubio u dvomeču od Olimpijakosa, pa se prvi put u klupskoj istoriji plasirao u Ligu konferencija.

"Borićemo se, igraćemo fudbal. Videli smo protiv Olimpijakosa gde smo, rešili smo da se pojačamo. Doveli smo Ognjena Vranješa, čekamo Vukašina Jovanovića da se oporavi, dovešćemo i špica", izjavio je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Čukarički će igrati kao domaćin na stadionu u Leskovcu.

"Grupa je izuzetno jaka. Fenercvaroš je prvak Mađarske dugi niz godina, bili su u maloj krizi, ali su brzo to prebrodili. Fjorentina je igrala finale Lige konferencije, Genk je u dva meča nadigrao Olimpijakos", dodao je Matijašević.

Takmičenje u grupnoj fazi počinje 21. septembra i trajaće do 14. decembra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track