PREDSEDNIK VUČIĆ ME JE ZVAO PRED DUEL SA JANG BOJSOM: Aleksa Vukanović se setio meča sa Švajcarcima: Neka sada zove MIRKA IVANIĆA
Foto: Profimedia

talija

PREDSEDNIK VUČIĆ ME JE ZVAO PRED DUEL SA JANG BOJSOM: Aleksa Vukanović se setio meča sa Švajcarcima: Neka sada zove MIRKA IVANIĆA

Fudbal -

Junak trijumfa Crvene zvezde nad Jang Bojsom od pre četiri godine i drugog ulaska u Ligu šampiona za crveno-bele Aleksa Vukanović, veruje da njegov nekadašnji klub može napraviti dobar rezultat.

Aleksa Vukanović
foto: Starsport©

Bez obzira što će protivnici Crvenoj zvezdi biti Mančester siti, Lajpcig i Jang Bojs, Aleksa Vukanović je nepopravljivi optimista. Poznata je priča da je upravo njega pred duel sa ekipom iz Berna lično nazvao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamolio ga da postigne gol. O tome je kršni Hercegovac iz Gajdobre pričao za Kurir pre tri godine, tokom priprema u Turskoj.

- Možda će pozvati mog bivšeg cimera, Mirka Ivanića. Oporavio se od povrede i spreman je za sve izazove! Izgleda da je predsednik srećne ruke i koga god pozove taj postigne gol. Nek zove celu ekipu onda, to bi bilo najbolje - rekao je Aleksa Vukanović za Meridiansport.

Aleksa Vukanović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Visoki napadač svojim golom doneo je tada Crvenoj zvezdi plasman u Ligu šampiona. Bio je to njegov najsvetliji trenutak u karijeri.

- To se ne zaboravlja! Ne dešavaju se takve stvari svaki dan. Bili smo akteri jednog velikog uspeha, ceo tim, a ja kao završni faktor. Biće sada neki novi Aleksa Vukanović, Milan Rodić, Marko Marin… Mnogo su to lepe uspomene, ali sada je vreme za nove momke. Na njima je da pokažu karakter, upornost i kvalitet - objasnio je Aleksa Vukanović.

Aleksa Vukanović
foto: Starsport©

Trenutno je visoki napadač bez angažmana. Igrao je u Kini i Kataru, a tokom ovog leta pregovarao je sa Vojvodinom i Čukaričkim. Sada je u potrazi za inostranim angažmanom, ali je ostavio mogućnost da zaigra i u Superligi.

Kurir sport/Meridiansport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track