ZAŠTO ĐIGA, A NE LEKOVIĆ! KURIR REŠAVA ENIGMU: Zašto se Barak Bahar između stranca i Zvezdinog deteta opredelio za ovog prvog
Foto: Stefan Stojanović/ Mondo, screenshot Youtube, Www.crvenazvezdafk.com

dilema

ZAŠTO ĐIGA, A NE LEKOVIĆ! KURIR REŠAVA ENIGMU: Zašto se Barak Bahar između stranca i Zvezdinog deteta opredelio za ovog prvog

Fudbal -

Dolazak Nasera Đige u FK Crvena zvezda i odlazak Stefana Lekovića u Viljareal izazivaju oprečna mišljenja u zvezdaškoj javnosti.

Naser Điga
foto: Printskrin/Jutjub

Činjenica je da su zvezdaši uvek naklonjeni momcima poniklim u omladinskoj školi Crvene zvezde i to je dobar rezon. Ti dečaci odrastaju i vaspitavaju se u jednom duhu odanosti klubu. Međutim, spletom raznih okolnosti ne dobiju svi šansu u prvom timu. Mnogi od njih odlaze u inostranstvo. Ne zato što to klub postavlja kao svoj prioritet, već i zato što postoje određeni realni razlozi za takvu odluku.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Stefan Leković jeste bio projekat Crvene zvezde, momak od koga se dosta očekivalo na Marakani. Nisu ga slučajno od kadetskih dana pratili skauti Reala, Mančester sitija i poslednje sezone Borusije iz Dortmunda. Otišao je mladi defanzivac u Viljareal poslednjeg dana prelaznog roka, a Crvena zvezda će dobro zaraditi na njemu. U slučaju da zadovolji Špance, u junu sledeće godine, Viljareal će za njega platiti 4.000.000 evra, a crveno-belima će pripasti i 20 odsto od naredne prodaje. Plus, pozajmica nije besplatna, košta 250.000 evra.

E, sad, zašto je Stefan Leković, kažu zvezdaši, olako otišao u inostranstvo. Kurir je dobro ispitao celu situaciju u klubu. Dolaskom Baraka Bahara na mesto trenera mladi Leković nije dobio prostor kakav je očekivao. Jednostavno, Izraelac želi drugačiji tip štopera, prioritet mu je brzina i zato je izbor pao na Đigu. Sa druge strane, Leković se bolje snalazi u zonskoj igri, a pošto Bahar ima tri godine ugovora sa Crvenom zvezdom i ne vidi Stefana u timu, klub je odlučio da nema smisla da se mladi fudbaler zadržava i sedi na klupi.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Upravo je takav status očekivao Stefana Lekovića, jer od početka priprema nije dobio priliku da igra. Tokom boravka u Rusiji, nije igrao ni minuta protiv Zenita, Nefčija i Fenerbahčea, a tako se nastavilo i početkom sezone.

Izbor trenera Baraka Bahara bio je Naser Điga, koji je izrazito brz štoper. Momak koji se uklapa u njegovu koncepciju i koji bi mogao da bude dobra investicija, ukoliko se naravno pokaže na Marakani. Naser Điga je duplo jedftinija varijanta od Stefana Lekovića, pa se može reći da se klub i sa te strane zaštitio. Stigao je na jednogodišnju pozajmicu iz Bazela, a ukoliko zadovolji biće otkupljen za 2.000.000 evra, bez procenata.

Može se reći da je rukovodstvo Crvene zvezde napravilo dobar posao. Izašli su u susret treneru Baraku Baharu i nisu hteli da dovode njegov autoritet u svlačionici u pitanje, a ujedno su napravili dve poslovne transakcije od kojih ne bi trebalo da budu u minusu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track