STEFAN KOVAČ: Oprez protiv Železničara, želimo prekid loše serije
Foto: FK Čukarički

Bitan meč

STEFAN KOVAČ: Oprez protiv Železničara, želimo prekid loše serije

Fudbal -

Čukarički je završio sa takmičenjem u Ligi Evrope i preselio se u grupnu fazu Lige konferencije.

Brđani su u međuvremenu saznali rivale i oni su izuzetni, u Leskovcu će gostovati mađarski Ferencvaroš, italijanska Fiorentina i belgijski Genk.

Moraće brzo na Banovom brdu da pređu sa evropskog na domaći kolosek, naredni rival je debitant u Super ligi Srbije, Železničar iz Pančeva (ponedeljak, 19 časova). Protiv drugog debitanta IMT-a Čukarički se nije najbolje proveo, doživeo je ubedljiv poraz (3:0).

- Prethodna dva meča u Super ligi nismo odigrali na našem nivou, osvojili smo samo jedan bod u duelima protiv IMT-a i Javora. Daleko je to od onoga što očekujemo i od renomea Čukaričkog. Ipak, ova ekipa nije zaboravila da igra fudbal i to što pre moramo da dokažemo. Imamo kvalitet, imamo jak i raznovrstan igrački kadar. Za nas je naredni meč protiv Železničara jedan od najbitnijih u ovom delu sezone i tako moramo da mu pristupimo – upozorio je neumorni vezista belo-crnih Kovač.

Odigrao je Čukarički pred početak sezone prijateljski meč protiv Železničara u Pančevu, tada su mreže ostale netaknute (0:0).

- Dobro je što smo se upoznali sa terenom i specifičnom podlogom na terenu u Pančevu, biće nam to od koristi. I naravno sa rivalom, koji je krenuo pobedom u Kruševcu, ali je posle toga upao u rezultatsku krizu. Poznajem dosta igrača Železničara, neki su bili i članovi Čukaričkog, znamo da imaju kvalitete i verujem da će oni brzo izaći iz krize. Nadam se da će to biti posle pauze i meča protiv nas. Jasno je da mnogo toga zavisi od naše igre, moraćemo pre svega da ispoštujemo sve zamisli našeg stručnog štaba, ako tako bude siguran sam da ćemo osvojiti tri boda – kazao je Kovač.

Prokomentarisao je kratko Kovač i žreb za grupnu fazu Lige konferencije.

- Zaista nam je u mislima predstojeći duel protiv Železničara, ali ne možemo da ostanemo imuni na ishod žreba. Želeli smo da igramo u evropi i protivnike ne možemo da biramo. Svakako da je moglo lakše, ova grupa je bez dileme na nivou Lige Evrope. Biće nam čast i zadovoljstvo da igramo protiv takvih ekipa, a ne odričemo se ambicija. Želja nam je da osvojimo što više bodova u Evropi – zaključio je Kovač.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track