PIKSI ZADOVOLJNO TRLJA RUKE: Totalna DOMINACIJA "orlova" širom planete u IDEALNOM trenutku!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

vreme je da zablistaju i u reprezentaciji

PIKSI ZADOVOLJNO TRLJA RUKE: Totalna DOMINACIJA "orlova" širom planete u IDEALNOM trenutku!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, može zadovoljno da trlja ruke kada pogleda učinak "orlova" širom planete u vikendu za nama.

Naši reprezentativci upalili su u petu brzinu, te su pružili neke fenomenalne utakmice, kako u Evropi, tako i u Saudijskoj Arabiji i to baš pred nova iskušenja nacionalnog tima i mečeve protiv Mađarske (7. septembar, 20.45, Beograd) i Litvanije (10. septembar, Kaunas).

Vikend je obeležio fantastični Aleksandar Mitrović koji je postigao tri gola u velikom derbiju saudijske lige, protiv Al Itihada.

Prvi je bio za pamćenje, a Al Hilal je slavio (4:3). Da situacija bude još bolja po Srbe, asistent kod tog četvrtog, pobednosnog gola bio je Sergej Milinković-Savić.

Efektnom golu radovao se i Nemanja Radonjić, kada se činilo da će meč Torina i Đenove biti okončan bez pogodaka, srpski reprezentativac je probio po levoj strani a zatim iz veoma teške pozicije gađao i pogodio mrežu Đenove.

Na golu Torina bio je Vanja Milinković-Savić, u timu i Ivan Ilić.

Za Fiorentinu protiv Intera igrao je Nikola Milenković, Dušan Vlahović i Filip Kostić radovali su se pobedi Juventusa protiv Empolija, Boris Radunović branio je gol Kaljarija u Bolonji, a Uroš Račić debitovao je za Sasuolo proriv Verone. Lazar Samardžić je nastupio za Udineze u remiju sa Frosioneom.

Strahinja Pavlović sa Salcburgom nastavlja domonaciju u Austriji, sada je savladan Rapid iz Beča.

U Španiji Nemanja Maksimović je sa Hetafeom gostovao Realu, sve do pred kraj meča gost je bio blizu velikog boda, ali domaćin je na kraju slavio (2:1), dok je Predrag Rajković sačuvao mrežu Majorke u remiju sa Atletikom iz Bilbaa.

Predrag Rajković
foto: Mutsu Kawamori / AFLO / Profimedia

Panatinaikos sa Filipom Đuričićem i Filipom Mladenovićem u sastavu slavio je u Grčkoj na gostovanju Janjini, a PAOK Andrije Živkovića poražen je na Kritu od Ofija.

U Turskoj Dušan Tadić sa Fenernahčeom nastavlja sa pobedama, a sada su plavo-žuti slavili na gostovanju u Ankari, protiv Ankaragučua. Na kraju Rusija gde je igran veliki derbi u Moskvi, između CSKA i Zenita za koji je ceo meč odigrao Strahinja Eraković (1:1).

Podsetimo, Dragan Stojković Piksi je za naredne izazove u nacionalni tim pozvao sledeće fudbalere:

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Nju Ingland), Boris Radunović (Kaljari).

Odbrana: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Eraković (Zenit), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Pavlović (Salcburg), Srđan Babić (Spartak).

Vezni red: Nemanja Radonjić (Torino), Andreja Živković (PAOK), Nemanja Maksimović (Hetafe), Uroš Račić (Sasuolo), Ivan Ilić (Torino), Marko Grujić (Porto), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Stefan Mitrović (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Fener), Lazar Samardžić (Udineze), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Filip Đuričić (Panatinaikos).

Napad: Dušan Vlahović (Juventus), Luka Jović (Fjorentina), Aleksandar Mitrović (Al Hilal).

Kurir sport / FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track