TERZIĆ JE VIDEO POZIVOM SLOMIO HVANA: Marko Marin otkrio kako je generalni direktor Zvezde uticao na Korejca da dođe u Srbiju
Foto: Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia, Www.crvenazvezdafk.com, Nenad Kostić

KAPITALNO POJAČANJE

TERZIĆ JE VIDEO POZIVOM SLOMIO HVANA: Marko Marin otkrio kako je generalni direktor Zvezde uticao na Korejca da dođe u Srbiju

Fudbal -

FK Crvena zvezda napravio je veliki posao krajem prelaznog roka. Angažovali su trojicu fudbalera kao pojačanja za Ligu šampiona.

Marko Marin
foto: Starsport

Ugovore sa Crvenom zvezdom potpisali su Korejac Hvan In Bom, Senegalac Šerif Endjaj i defanzivac iz Burkine Faso Naser Điga. Više nego ozbiljni igrači posle dolaska na početku sezone Marka Stamenića, Pitera Olajinke, Žana Filipa Krasoa, Omrija Glazera, Uroša Kabića, Edmunda Ada i Miloša Degeneka.

Tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin u razgovoru za Mozzartsport otkriva kako i na koji način su crveno-beli uspeli da dovedu fudbalera visoke klase Hvan In Boma. Igrača koji je odigrao četiri meča na SP u Kataru, kojeg su tražili klubovi "liga petice".

- Hvan je stvarno dobar igrač, to će i ovi koji ga nisu videli brzo osetiti. To je počajanje, ne samo za Zvezdu, nego i za klubove iz top pet liga. Kada sam ga video, fudbalski sam se zaljubio u njega. Ostavio je takav utisak, da je to igrač za sledeći nivo na koji treba da idemo - rekao je Marko Marin i nastavio:

Marko Marin, Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

- Konkretno, pre četiri dana smo imali video poziv sa njim. On je bio u Minhenu, kod svog drugara iz Bajerna, Kima. Sedeli smo kod kuće Zvezdana Terzića. Kratko se uključio u video poziv. Uzeo je telefon, počeo da priča sa Hvanom i onda je poentirao.

Tada Marko Marin otkriva šta je Zvezdan Terzić kazao Hvanu i praktično ga prelomio da dođe u Srbiju.

- Rekao mu je: Slušaj, 19. septembra igramo sa Sitijem na strani, nadamo se da ćemo da odigramo dobru utakmicu, idemo na pobedu. Onda uveče slavimo tu pobedu. Ja slušam i ne verujem. Tada je Terzić poentirao, rekao mu je: U stvari slavimo pobedu i tvoj rođendan. Mene je iznenadio, igrač je bio srećan što generalni direktor zna kada mu je rođendan, agenti su se odobrovoljili. Atmosfera je bila bolja, tu smo ga slomili.

Hvan
foto: Giannis Papanikos / Zuma Press / Profimedia

Otkrio je Marko Marin i kako je izbor pao na Šerifa Endjaja.

- On je malo drugačiji profil od ostalih špiceva. Potreban je takav profil Zvezdi i treneru. Barak je hteo takvog, odlučili smo se da ga dovedemo, jer nam je potreban veliki roster. Verujemo da smo sa njim dobili mobilnog špica, napada dubinu, visok je i jak. Pravi borac i karakter. On ne odustaje ni od jedne lopte, dobar u presingu - jasan je Marko Marin.

Kurir sport/Mozzartsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track