PIKSI PRED LITVANIJU: Moramo da pokažemo reakciju!
Foto: Starsport

KVALIFIFIKACIJE ZA EP

PIKSI PRED LITVANIJU: Moramo da pokažemo reakciju!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra od 20.45 u Kaunasu igra peti meč u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2024.

Selektor Dragan Stojković očekuje da ekipa bude na visini zadatka, posle poraza na domaćem terenu od Mađarske (1:2).

"Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom, imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gde smo grešili. Što se, dakle, tiče atmosfera ona je na naivou koji je potreban i neophodan za ono što nas očekuje. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu rešimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka" rekao je selektor Stojković na početku konferencije za medije.

Selektor je potvrdio da "orlovi" žele pobedu u Litvaniji.

"Biće nekih promena u taktičkom smislu, kao i u sastavu. Moramo da nađemo najbolje rešenje za nas, da utakmicu rešimo u svoju korist, a rešićemo je timskom igrom. Moramo biti i oprezni, jer Litvanija je izuzetno borben tim, tim koji je gladan rezultata i uspeha. I mi to moramo da poštujemo. Imaju nekoliko odličnih igrača, koji znaju da zadaju mnogo muka, videlo se to i protiv Crne Gore. Ali šta god pričali i šta god očekivali, najvažnije za nas, došli smo u Kaunas po tri boda koja su nam potrebna", ne ostavlja dilemu Stojković.

Na kraju konferencije se pričalo i o uspesima košarkaša i Novaka Đokovića.

"Nama je drago zbog svih uspeha naših sportista, a Kari Pešić i momci su pokazali najvišu klasu i sve nas čine ponosnim. Navijaćemo za njih kao što smo to činili i sve do finala. Nole? Veliki rezultat za njega i srpski tenis. Želimo mu da osvoji novi grend slem", rekao je Stojković.

On je dodao da fudbaleri žele da budu u toj grupi rezultata, da nastave taj niz sjajnih rezultata i da za sve u Srbiji bude lepa nedelja.

"Znate kako, najvažnije kad izgubite utakmicu, to je da pronađete lek, sve ćemo učiniti da se Srbija trijumfalno vrati u Beograd. Da li sam se čuo sa Savićevićem? Da, čuli smo se, pričali smo o njihovom meču sa Litvanijom, našem sa Mađarskom i atmosferi koja će sutra biti na stadionu" zaključio je Stojković.

Kurir sport / Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track