DETALJI HAOSA ZBOG "KOSOVO JE SRBIJA" Kapiten došao do navijača, ODUVALI GA JEDNOM REČENICOM! Spiker odbio da kaže ime naše zemlje
Foto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

PREKID

DETALJI HAOSA ZBOG "KOSOVO JE SRBIJA" Kapiten došao do navijača, ODUVALI GA JEDNOM REČENICOM! Spiker odbio da kaže ime naše zemlje

Fudbal -

Utakmica između Rumunije i tzv. Kosova prekinuta je već u 17. minutu zbog transparenta i skandiranja navijača domaćeg tima.

Meč u Bukureštu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo završen je pobedom Rumunije rezultatom 2:0, a prekid u prvom poluvremenu trajao je oko 50 minuta.

Navijači su podigli transparent na kojem je pisalo "Kosovo je Srbija", a to su i skandirali.

Ista poruka mogla je da se čuje sa tribina u Bukureštu i u toku intoniranja himne lažne države pre početka utakmice.

Mediji u Rumuniji otrkili su detalje haosa.

Kada se pojavila pretnja da bi meč mogao da bude skroz prekinut, kapiten domaćeg tima, Nikolai Stanču, otišao je do navijača kako bi pokušao da ih nagovori da sklone transparent.

Međutim, navijači nisu bili raspoloženi za "saradnju", navodi "as.ro", a Stanču je dobio odgovor: Nikolai, nije trebalo ni da igramo ovu utakmicu!

Spiker je na stadionu tokom prekida opominjao navijače bez upotrebe imena naše države.

- Radi se na nastavku meča, molimo vas da ne skandirate ime naših komšija.

Ubrzo je stiglo i obaveštenje da će utakmica biti nastavljena.

- Molimo vas ne skandirajte ime naših komšija, ovo je poslednje upozorenje.

Nakon što je meč nastavljen, došlo je do sukoba fudbalera dva tima upravo ispred sektora na kojem se pojavio transparent.

- Ne padajte na provokacije, ne pevajte ono što ste malopre i ne pokazujte transparent.

Policija je nakon završetka utakmice zadržala na stadionu grupu navijača u problematičnom sektoru, okružila ih i legitimisala.

Rumunski mediji su nakon meča istakli jednog od navijača za kojeg tvrde da je odgovoran za dešavanja na stadionu. U pitanju je Andrej Preda, vođa navijača FK Krajova.

Sa njim i ostalim navijačima, pored Stančua, pričali su i pripadnici žandarmerije, kao i predstavnici UEFA koji su bili prisutni na ovoj utakmici.

Fudbalski savez Rumunije (FRF) žestoko je osudio ponašanje svojih navijača.

- FRF sžanžno osuđuje provokativne poruke koje imaju političku, ideološku, ili uvredljivu prirodu, koja je zabranjena na stadionu. Sve ovo je napravila manja grupa takozvanih navijača, koji su uticali na normalan tok utakmice. Akt huliganstva osudili su ostali gledaoci na stadionu. FRF žali zbog nesrećnog iskustva koje je doživela većina gledalaca i ujedno im zahvaljuje na fantastičnoj podršci - saopštenje je Fudbalskog saveza Rumunije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track