PRVI ČOVEK FS ŠPANIJE POJAVIO SE NA SUDU! Tvrdi da je poljubac bio uz saglasnost fudbalerke, što je ona u više navrata negirala!
Foto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

AFERA

PRVI ČOVEK FS ŠPANIJE POJAVIO SE NA SUDU! Tvrdi da je poljubac bio uz saglasnost fudbalerke, što je ona u više navrata negirala!

Fudbal -

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales negirao je danas optužbe tokom ispitivanja pred sudom, povodom nasilnog poljupca fudbalerke Dženi Ermoso na pobedničkom postolju, kada je Španija osvojila titulu svetskog šampiona.

Sudija Fransisko de Horhe je početkom ove nedelje naredio Rubijalesu da odgovara na pitanja pred španskim Nacionalnim sudom.

Rubijales ;je u nedelju podneo ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Španije posle velikih pritisaka i oštrih kritika javnosti, nakon što je 20. avgusta na pobedničkom postolju, bez njenog pristanka, poljubio Ermoso u usta.

Rubijales tvrdi da je poljubac bio uz saglasnost fudbalerke, što je ona u više navrata negirala.

Špansko tužilaštvo je prošle sedmice optužilo Rubijalesa za seksualni napad i prinudu. Ermoso je rekla da je Rubijales na nju vršio pritisak da istupi u njegovu odbranu odmah po izbijanju skandala.

Kancelarija državnog tužioca saopštila je da je Rubijales negirao obe optužbe kada je odgovarao na pitanja sudije na jednosatnom saslušanju zatvorenom za javnost.

Advokati fudbalerke rekli su da su zadovoljni saslušanjem.

"Možemo da nastavimo da tvrdimo da nije pristala na poljubac, što tvrdimo od početka. Zahvaljujući fotografijama, ceo svet, cela zemlja mogla je da primeti da nije bilo pristanka i to ćemo dokazati u sudnici", naveo je advokatski tim.

Državni tužioci su zatražili od sudije da razmotri određivanje zabrane prilaska kako bi se Rubijalesu zabranilo da priđe Ermoso na 500 metara ili da pokuša da komunicira sa njom, kao i zahtev da se na 15 dana javlja sudu kako ne bi pobegao iz zemlje.

Sudija De Horhe sprovodi preliminarnu istragu o optužbama protiv Rubijalesa, a zatim će odlučiti da li će slučaj ići na suđenje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track