PIKSIJU SU NUĐENI MILIONI! ZAŠTO NIJE HTEO DA NAPUSTI SRBIJU: Jedan klub iz Saudijske Arabije uopšte nije pitao za cenu!
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

BILA JE DRAMA

PIKSIJU SU NUĐENI MILIONI! ZAŠTO NIJE HTEO DA NAPUSTI SRBIJU: Jedan klub iz Saudijske Arabije uopšte nije pitao za cenu!

Fudbal -

Klubovi iz Saudijske Arabije napravili su pravu pometnju ovog leta enormnim ulaganjima i senzacionalnim transferima. Nisu štedeli bogati šeici, trošili su na desetine i stotine miliona evra kako bi doveli najbolje fudbalere, ali i trenere.

Dragan Stojković Piksi, Dragan Stojković
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, takođe je imao milionsku ponudu iz Saudijske Arabije. Pomenuo je to Piksi, onako usput, tokom konferencije pred meč sa Mađarskom u okviru kvalifikacija za EP, kada se povela tema o Saudijskoj Arabiji i odlasku u tu zemlju Aleksandra Mitrovića i Sergeja Milinkovića-Savića.

- Da sam i ja igrač, isto bih išao tim putem, ali šteta ne igram više - rekao je sa osmehom Piksi i onda dodao:

- Pored nekih ponuda koje sam imao, u startu sam bio vrlo kategoričan i rekao sam da ne želim da pregovaram i razgovaram jer sam pod ugovorom sa FSS. Kroz svoju karijeru to znam i te kako da poštujem, pa ne dolazi u obzir nešto da radim iza leđa FSS za nešto što će verovatno doći. To je neminovno.

Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Zorana Jevtić

Tragom ove informacije Kurir se raspitao kod ljudi bliskih Draganu Stojkoviću koji je to klub iz Saudijske Arabije kontaktirao Piksija. Saznali smo da se radi o Al Ahliju, jednom od najbogatijih klubova iz te zemlje. Uz Al Hilal, Al Itihad i Al Nasr najvećeg u Saudijskoj Arabiji.

Saznajemo da je ponuda bila milionska, da je do kontakta došlo tokom juna, ali da isto tako Piksi nije želeo da započinje pregovore, jer ima važeći ugovor sa FSS i samo jedan cilj, da Srbiju odvede na Evropsko prvenstvo i tamo napravi rezultat.

Gazde Al Ahlija su prošle sezone promenili čak četiri trenera nakon odlaska Besnika Hasija. Želeli su stručnjaka od renomea i izbor je pao na Dragana Stojkovića, ali bez obzira na veliki novac koji su nudili, dobili su negativan odgovor. Zato su se opredelili za Nemca Matijasa Jaislea, bivšeg trenera Salscburga.

Roberto Firmino
foto: Sean Ryan / Shutterstock Editorial / Profimedia

Al Ahli se prilično pojačao ovog leta. Stvorili su tim vredan 200.980.000 evra. Evo sa kojim, bi sve zvezdama radio Piksi, da je napustio mesto selektora Srbije. U klub su stigli Rijad Mahrez (plaćen Mančester sitiju 35 miliona evra), Gabri Veiga (plaćen 40 miliona evra), Rođer Ibanjez (plaćen 30 miliona evra), Alan Sen-Maksiman (plaćen 27,2 miliona evra), Merih Demiral (plaćen 20 miliona evra), Eduar Mendi (plaćen 18,5 miliona evra), Frank Kesi (plaćen 12,5 miliona evra), Roberto Firmino (slobodan transfer)... Ekipa da se smrzneš, koja je samo čekala Piksija.

Od velikih trenerskih imena u Saudijskoj Arabiji rade Portugalaci Žorž Žezus (koji u Al Hilalu ima 5,5 miliona evra po sezoni), Nuno Espirito Santo (u Al Itihadu ima 7 miliona evra) i Luis Kastro (u Al Nasru ima 5,5 miliona evra), Englez Stiven Džerard (Al Etifak, ima 6,2 miliona evra), Srbin Vuk Rašović (Al Fajha), Hrvat Slaven Bilić (Al Fateh)...

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track