"KRIMINALCI I IDIOTI SU UBILI NAVIJAČA, ALI..." Dinamo neće biti kažnjen?! Čeferin branio Zagrepčane: Kako su mogli da znaju?
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

UEFA

"KRIMINALCI I IDIOTI SU UBILI NAVIJAČA, ALI..." Dinamo neće biti kažnjen?! Čeferin branio Zagrepčane: Kako su mogli da znaju?

Fudbal -

Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin, je u velikom intervjuu slovenačkim medijima govorio o brojnim temama, pa i o nedavnim tragičnim događajima u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pred meč Dinama iz Zagreba i AEK-a u Atini je nakon divljanja navijača hrvatskog kluba poginuo jedan grčki navijač.

Nakon svega veliki broj hrvatskih huligana je uhapšen, a Čeferin je istakao da sam klub nije imao ništa sa odlaskom "kriminalaca i idiota" u Atinu.

- U ovom konkretnom slučaju dogodila se tragedija, ali Dinamo nije ni znao da je ova grupa navijača otputovala u Atinu. To su kriminalci i idioti koji su se organizovali, otišli u Atinu čak dva dana pre utakmice i onda uradili to što su uradili - rekao je Čeferin.

On je otkrio da ipak neće biti ozbiljnijih kazni za sam Dinamo jer, kako kaže, u celoj priči je 99,9 odsto nevinih navijača.

- Da li bi zaista bilo ispravno kazniti klub i 99.9 odsto nevinih navijača zbog nekoliko idiota koji su sada u zatvoru? Kako je Dinamo mogao da zna da su neki huligani i kriminalci u dva sata ujutru seli u unajmljeni kombi i krenuli prema Grčkoj? - upitao je Čeferin.

Dinamo, Bed Blu Bojs
foto: Marko Lukunic / Pixel Media / Profimedia

U sukobu huliganske grupe Dinama Bed Blu Bojs poginuo je jedan grčki navijač, a policija je na kraju uhapsila preko 100 huligana iz Hrvatske i Grčke koji su razmešteni po hrvatskim zatvorima.

Još uvek se vrše istrage protiv njih i podignute su optužnice, ali se krajnje kazne ni za pojedince ni za klub i dalje ne znaju. Ali, sudeći po ovom istupu Aleksandera Čeferina u razgovoru za slovenački "N1" izgleda da će se Dinamo izvući bez ozbiljnih posledica.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track