MAJES PRED MEČ PROTIV BELGIJE: Nikome ne priznajemo da je bolji, sve se mora videti na terenu
Foto: Printskrin

FUTSAL

MAJES PRED MEČ PROTIV BELGIJE: Nikome ne priznajemo da je bolji, sve se mora videti na terenu

Fudbal -

Selektor futsal reprezentacije Srbije Dejan Majes rekao je da njegova ekipa sa mnogo motiva utakmicu protiv Belgije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da je cilj pobeda, kako bi se primakla plasmanu na to takmičenje u Uzbekistanu naredne godine.

"Nikome ne priznajemo da je bolji, sve se mora videti na terenu. U svaki meč ulazimo sa ambicijom da osvojimo tri boda, da u svakoj utakmici damo maksimum. Sa Belgijom imamo iskustva od pre tri godine, radi se o selekciji koja raste iz godine u godinu. Svakome poštovanje, ali mi se pitamo, važno je da uđemo u meč sa ogromnim motivom, a onda uz podršku sa tribina, verujem u pobedu i nova tri boda koja bi nam mnogo značila u nastavku kvalifikacija", rekao je Majes, preneo je Fudbalski savez Srbije.

Futsal reprezentacija Srbije igra u sredu od 18 časova u Smederevu protiv Belgije, utakmicu Grupe B u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Uzbekistanu naredne godine.

Srbija je pre četiri dana na gostujućem terenu pobedila Poljsku sa 2:1.

"Imaćemo prelep ambijent, punu salu, sve ćemo učiniti da zabeležimo novu pobedu. U Poljskoj smo bili odlični u prvom delu igre, nastavak je doneo male probleme, ali istakao se fenomenalnim intervencijama golman Vulić. Prvo poluvreme je pokazatelj svih naših vrednosti, kako treba da se ponašamo i igramo u ovim kvalifikacijama", rekao je selektor.

"Imamo igrače koji su osvajali titule u domaćim i stranim šampionatima, Ligi šampiona, igračima kojima ne možeš nešto novo mnogo toga ponuditi, ali ono što je važno i na čemu insistiram od prvog dana, jeste zajedništvo, timski duh", dodao je on.

Majes je rekao da očekuje podršku navijača u Smederevu.

"Momci gde god da igraju čeka ih puna dvorana, tako je bilo u Šapcu, Požarevcu, Vranju… Srbija veruje u ove momke, a oni su zaslužili podršku svojim igrama, pristupom. Drago nam je da igramo sada u Smederevu, sve ćemo učiniti da obradujemo one koji dođu i sa nova tri boda budemo bliži konačnom cilju, plasmanu na Svetsko prvenstvo", naveo je on.

Golman Jakov Vulić rekao je da je zadovoljan svojim nastupom protiv Poljske i da mora tako da nastavi.

"Imao sam svoje veče, nekoliko dobrih intervencija. Moram tako da nastavim. Sve pada u vodu ako ne pružim sličnu ili bolju partiju protiv Belgije. Mislim da nas očekuje neizvesna utakmica, jer se radi o kvalitetnoj selekciji. Imaju jednog od najkvalitetnijih igrača na evropskoj sceni, u pitanju je Gabriel Grelo", naveo je on.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track