"POBEDILI SU ZVEZDU I POSLALI NAMA JAKU PORUKU" Stanković o Brđanima, novom klubu, PRITISKU ali i sinoćnjem SPEKTAKLU na "Etihadu"
Foto: Kurir sport

konferencija za medije

"POBEDILI SU ZVEZDU I POSLALI NAMA JAKU PORUKU" Stanković o Brđanima, novom klubu, PRITISKU ali i sinoćnjem SPEKTAKLU na "Etihadu"

Fudbal -

Vreme je da Čukarički odigra prvu utakmicu grupne faze Lige konferencija.

Sutra od 18 sati i 45 minuta, rival Brđana biće Ferencvaroš, a pred ovu utakmicu koja će se odigrati na "Grupama areni", utiske je izneo šef stručnog štaba mađarskog tima, Dejan Stanković.

- Što se tiče Čukaričkog, gledali smo utakmicu protiv Crvene zvezde. Jedan hrabar tim, koji je bez straha igrao protiv Zvezde. To je miks iskustva i mladosti, i poznato je da kada nemaš šta da izgubiš, ta utakmica je drugačija. Čukarički je zasluženo pobedio i nama poslao jednu jaku poruku - rekao je starteg Ferencvaroša na početku izlaganja i potom otkrio kako se nosi sa pritiskom, pošto su očekivanja od njega u Mađarskoj velika:

- U Crvenoj zvezdi sam se isto borio za titulu, Kup, ulazak u Ligu šampiona, tako da mi je vrlo dobro poznat taj osećaj kada treba da se borim za titulu.

Iako je sa novim timom relativno kratko, Stanković je uspeo da upozna ekipu.

- Proveo sam ove dve nedelje radeći dobro, iako su nam falili reprezentativci i još neki povređeni fudbaleri. Imao sam priliku da se upoznam sa timom, proveli smo zajedno dve nedelje. Gledao sam da upoznam njihove kako ljudske, tako i igračke kvalitete. Naišao sam na jednu profesionalnu ekipu, jednu ekipu koja je željna napredovanja, kako na timskom, tako i na ličnom planu. Dobro rade, dosta su posvećeni i ova ekipa ima ozbiljan talenat, brzinu i želju za napredovanjem. U ovom trenutku sam prezadovoljan igračkim kadrom koji imam na raspolaganju.

Dejan Stanković
foto: Kurir sport

Ove sezone, u Evropi gledamo čak tri srpska kluba. Crvena zvezda je deo grupne faze Lige šampiona, TSC Lige Evrope, dok se Čukarički nadmeće u Ligi konferencija.

- Siguran sam da je ovo veliki uspeh srpskog fudbala, s obzirom da tri ekipe igraju grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Naravno, potrebno je da se UEFA bodovi "bilduju" svake godine, kako bi se održao taj nivo. U Evropi je to vrlo teško, ali nije nemoguće. Kada pričam o Srbiji, isto tako mislim i na Ferencvaroš. Prošle godine su završili prvi u teškoj grupi, i ove godine je vrlo teška grupa. Sve četiti ekipe imaju različite stilove igre i biće zanimljivih utakmica.

Otkrio je Stanković da je sinoć gledao meč prvog kola grupne faze Lige šampiona, između Mančester sitija i Crvene zvezde, i kako sam kaže, zadovoljan je onim što je video na "Etihadu".

- Hrabro! Igrali su protiv najbolje ekipe sveta sa najboljim trenerom. Zvezda je sinoć bila hrabra! Bio sam zadovoljan gledajući Zvezdu u Ligi šampiona, tamo gde i treba da bude!

Da li su Ferencvarošu potrebne promene?

- Ovoj ekipi nisu potrebne velike poromene, treba je podržati, usmeriti i pomoći da bude bolja iz dana u dan. Naravno da svaki trener ima neku svoju ideju koju želi da sprovede, ali polako, korak po korak. Ovde sam došao da sa feren rastem iz dana u dan, stvarno je talentovana ekipa i ima prostora za nadogradnju!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track