"VODIO JE PROBLEMATIČAN ŽIVOT - MNOGO JE PIO, BIZARAN DEČKO" Otkriveni nepoznati detalji o Radonjiću - u žiži javnosti zbog Hrvata
Foto: Dado Đilas

NEPOZNATI DETALJI

"VODIO JE PROBLEMATIČAN ŽIVOT - MNOGO JE PIO, BIZARAN DEČKO" Otkriveni nepoznati detalji o Radonjiću - u žiži javnosti zbog Hrvata

Fudbal -

Srpski fudbaler Nemanja Radonjić je glavni igrač Torina. Momak koji je morao da napravi mnogo više od svoje karijere, ali zbog burnog života, naročito kada je imao manje od 20 godina, nije uspeo da se izbori i da bude u najvećim klubovima, piše "Sportal". A talentom i onim na terenu zaslužuje mnogo, mnogo više od Torina.

Nemanja Radonjić
foto: Profimedia/Nderim Kaceli

Ipak, njegov život je više bio čaršijska priča koju su svi znali, ali je retko ko smeo da ispriča. Međutim, ima i onih hrabrijih.

Jedan od takvih je i čovek koji je zaslužan za njegov odlazak 2014. godine u Romu – Valter Sabatini, nekadašnji funkcioner Lacija, Intera, Palerma, Sampdorije i Vučice.

"Doveo sam ga kao dete jer je sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga 3.000.000 evra, a prodat je kasnije Marseju za 12.000.000 bez odigranog minuta u dresu Rome. Osećam veliki žal zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio veoma problematičan život. Mnogo je pio i najčešće nije spavao u trening kampu Rome, a tamo je je živeo", priseća se Sabatini.

Nemanja Radonjić
foto: Starsport

Ipak, Valter je odao priznanje hrvatskom treneru Ivanu Juriću za preporod Srbina koji je pre 10 godina mogao da igra sve ovo što danas pokazuje. I da danas ima karijeru velikih igrača.

"Poslao sam poruku Juriću da mu čestitam na zbog izuzetnom poslu koji je odradio sa Radonjićem. Da biste Radonjića integrisali u tim i napravili odnos sa njima, potreban je “težak” trener. On je bizaran i veoma specifičan momak. Jurić je uradio ogroman posao sa aspekta psihologije i discipline", kaže Sabatini.

(Kurir sport/Sportal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track