ČUKARIČKI POVEO, PA SVE "PROSUO" ZA MANJE OD DESET MINUTA! Ferencvaroš slavio posle preokreta, Pešić ušao u igru i REŠIO MEČ!
Foto: FK Čukarički

liga konferencija

ČUKARIČKI POVEO, PA SVE "PROSUO" ZA MANJE OD DESET MINUTA! Ferencvaroš slavio posle preokreta, Pešić ušao u igru i REŠIO MEČ!

Fudbal -

Dugo su ljubitelji Čukaričkog čekali ovo veče, ovaj trenutak, momenat kada su njihovi miljenici u belo-crnim dresovima odigrali prvu utakmicu grupne faze nekog evropskog takmičenja.

Večeras, u krcatoj "Groupam areni" Čukarički je izgubio od Ferencvaroša rezultatom 3:1, u utakmici prvog kola grupne faze Lige konferencija.

Znali su Brđani da u prestonicu Prestonice dolaze na "megdan" rivalu koji ima bogato iskustvo igranja evropskih utakmica, dolaze "na noge" klubu koji ima 34 šampionske titule a što se tiče kvaliteta, suvišno je pričati.

Dakle, iskustvo u ovakvim utakmicama može biti od presudnog zanačaja, ali tim sa Banovog brda doputovao je u Budimpeštu bez bele zastave, sa ogromnom dozom želje i samopouzdanja, a dodatni "gas" dala im je pobeda nad aktuelnim šampionom Superlige Srbije, Crvenom zvezdom.

Tako su izabranici Igora Matića i ušli u večerašnji susret, motivisano i agresivno, ali isto tako vrlo oprezno, znajući da svaka greška u Evropi može skupo da košta.

Preuzeli su domaći inicijativu od prvog sudijskog zvižduka, i ka golu Samurovića prvi put šutirali već u 4. minutu, kada je Mae pokušao glavom posle kornera, ali je loptu protunjala pored desne stative.

Novo uzbuđenje viđeno je u 9. minutu, tada je mrežu Čukaričkog zatresao Varga, ali nakon intervencije iz VAR sobe, gol je poništen, pošto se napadač Ferencvaroša našao u nedozvoljenoj poziciji.

Četiri minuta kasnije, isti fudbaler se našao u odličnoj poziciji. Loše je odreagovala odbrana Brđana, a Varga je glavom poslao loptu pored gola gostujuće ekipe.

Čuka je prvu ozbiljniju priliku imala u 17. minutu. Tošić je izveo faul, dugom loptom sjajno pronašao Ivanovića, koji je uspeo da uputi odličan udarac, ali je Dibuz odlično odreagovao i pobrinuo se da rezultat ostane nepromenjen. A onda, u 26. minutu je usledio šok na "Grupama areni".

Posle duže akcije Brđana, Bojica Nikčević je centrirao sa desne strane, dok je Đorđe Ivanović maestralnim udarcem uspeo matira protivničkog golmana i dovede svoj tim u vođstvo.

Rezultat je mogao da se poravna sedam minuta kasnije, pošto je strelac gola srušio rivala a glavni arbitar meča je pokazao na belu tačku. Na sreću po tim sa Banovog brda, ta odluka je promenjena nakon pregledanog snimka. Međutim, u 41. minutu situacija je bila drugačija. Ponovo je Ivanović skrivio penal, dok ovog puta Kuarda nije menjao odluku, doduše, ponovo uz intervenciju iz VAR sobe.

Odgovornost na sebe preuzeo je Varga, i efektnim udarcem Samurovića poslao u jednu, a loptu u drugu stranu.

Glavni arbitar meča produžio je prvo poluvreme sedam minuta, pa je u poslednjim sekundama prvog dela igre viđeno novo uzbuđenje. Posle odbitka, lopta je došla do Ovusua, defanzivci Čukaričkog su ga nemo posmatrali, niko nije izašao "u blok", što je brzonogi Ovusu iskoristio i majstorskim udarcem "skinuo pauka", a Samurović je atraktivnom paradom samo ulepšao ovu čaroliju.

Želeo je Matić da u drugom poluvremenu unese svežinu i eksplozivnost u svojim redovima, pa su šansu dobili Aleksa Janković i Igor Miladinović, dok su u svlačionici ostali Stefan Kovač i asistent kod prvog gola, Bojica Nikčević.

U nastavku se igralo u istom ritmu, kao što je to viđeno i u prvih 45 minutu. Ferencvaroš je kontrolisao stanje na terenu, pitao se gotovo za sve, dok je Čuka pokušavala kroz polu kontre da ugrozi gol Dibuza.

Nova, velika šansa za domaćina viđena je u 67. minutu, uspeo je Zakarjasen da pobegne defanzivcima Čukaričkog nakon prekida, probao je glavom da savlada Samurovića, međutim, 20-godišnji čuvar mreže se dobro postavio i odbranio njegov udarac.

1 / 10 Foto: Čukarički

Strateg Ferencvaroša Dejan Stanković poslao je srpskog napadača Svetislava Pešića na teren u 67. minutu, da bi 60 sekudni kasnije isti igrač odlično šutirao glavom, ali pravo u Samurovića.

Odlična prilika za Čukarički dogodila se u 73. minutu, posle sjajne solo akcije Ivanovića. Probio je Ivanović maestralno po levom boku, ušao u šesnaestarac, "zavrnuo" unutra ali je Adetunđi loše zahvatio loptu i posleo je preko prečke. Tačku na ovu utakmicu postavio je Aleksandar Pešić u 79. minutu. Ovog puta, srpski napadač je bio nepogrešiv. Samurović je odbranio Listešov udarac, odbio loptu do Pešića, koji je snažnim udarcem pocepao protivničku mrežu.

Želeli su Brđani da smanje rezultat, reagovao je Matić izmenana, ali na drugoj polovini terena nedostajala je kreativnost, pa velika želja u ovakvim utakmicama nije dovoljna.

U drugom kolu grupne faze Lige konferencija, Čukarički će u Leskovcu 5. oktobra ugostiti Genk, koji je večeras sa Fiorentinom u Firenci odigrao nerešeno - 2:2.

FK Čukarički
foto: FK Čukarički

Evo kako je izgledao tok meča:

Završena je utakmica!

90. minut - Igraće se još četiri minuta sudijske nadoknade!

83. minut - Potpuno je pao srpski klub posle trećeg gola domaćina.

79. minut - Gol! Pešić rešava meč. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde zakucao je loptu iz jednog odbitka u mrežu Samurovića i praktično rešio pitanje pobednika.

76. minut - Ivanović je imao polupriliku, mogao je da bude konkretniji u završnici.

68. minut - Pešić je mogao da postigne gol posle 10 sekundi na terenu. Odlično je šutirao glavom, ali je Samurović bio fantastičan.

66. minut - Ramirez je iz slobodnog udarca pokušao da ugrozi Samurovića, ali je lopta otišla tik pored stative.

60. minut - Čukarički se više pita u nastavku meču. Bilo bi dobro da još ofanzivnije krenu ka golu rivala.

FK Čukarički
foto: FK Čukarički

55. minut - Daleko slabiji tempo u drugom poluvremenu. Ferencvaroš igra mnogo strpljivije...

50. minut - Sporna situacija. Ognjen Vranješ je nagazio rivala u kaznenom prostoru, ali Španac sada, srećom, nije pokazao na "belu tačku".

Počelo je drugo poluvreme

FK Čukarički
foto: FK Čukarički

45+7 - Šok! Gol! Ovusa pogađa još jednom i domaćin potpuno preokreće. Odličan šut sa 12-13 metara i lopta je završila u golu Čukaričkog.

45. minut - Neverovatno šta radi Španac! Dva očigledna prekršaja nad fudbalerima iz Beograda nije okarakterisao kao faulove...

FK Čukarički
foto: FK Čukarički

39. minut - E, sada je penal. "Pukla" je kontra domaćina, Ivanović je faulirao Ovusua. VAR je ponovo proveravao, spornu situaciju, sve je to trajalo 3 minuta... Na kraju je presuđeno da je penal, iako je kontakt počeo van 16 metara. Situacija je krajnje sporna. Varga je pogodio sa bele tačke.

FK Čukarički
foto: FK Čukarički

33. minut - VAR je ispravio nepravdu! Španac je prvo sudio penal za domaćina, ali je posle poziva iz VAR sobe promenio odluku.

26. minut - GOOOOL! Đorđe Ivanović. Posle odličnog centaršuta Nikčevića, još bolji šut Ivanovića završava iza leđa golmana domaćih Dibuša.

19. minut - Marko Docić je dobio žuti karton, jer je koristio lakat prilikom jednog duela.

17. minut - Au, kakva šteta! Ivanović je promašio veliku šansu. Neverovatno kako je golman domaćina uspeo da spreči loptu da ne završi iza njegovih leđa.

14. minut - Varga i Markinjos zadavaju mnogo problema odbrani sportskog kluba.

FK Čukarički
foto: FK Čukarički

10. minut - VAR! Postili su domaći gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Potpuna inicijativa Ferencvaroša.

4. minut - Domaći tim ima inicijativu od početka utakmice, ali još uvek bez prilika.

1. minut - Počela je utakmica u Budimpešti.

FERENCVAROŠ (4-2-3-1): Dibuš - Botka, Mae, Sise, Ramirez - Makreckis, Abu Fani - Markinjos, Zakarjasen, Ovusu - Varga.

ČUKARIČKI (4-3-3): Samurović - Stevanović, Subotić, Vranješ, Tošić - Sisoko, Docić, Kovač - Nikčević, Adetundži, Ivanović.

00:29

Atmosfera na meču Ferencvaroš - Čukarički

Da vidimo koliko Čukarički može na velikoj evropskoj sceni! Srpski klub svoj istorijski, prvi meč u grupnoj fazi nekog evrokupa, igra u "komšiluku", na gostovanju mađarskom šampionu Ferencvarošu.

Evo jedne zanmiljive priče upravo o Ferencvarošu:

"Brđanima" neće biti lako, ali oni u ovoj duel ulaze osokoljeni pobedom nad srpskim predstavnikom u Ligi šampiona Crvenom zvezdom u prvenstvu od 2:1.

Samim tim pokazali su da i te kako mogu da se nose s takvim ekipama koje su u rangu srpskog šampiona.

Sa druge strane, ekipa Ferencvaroša je već nekoliko godina dominantna u Mađarskoj, a jedan od aduta je svakako novi trener Dejan Stanković, koji veoma dobro poznaje našeg predstavnika iz vremena dok je bio trener Zvezde.

Dejan Stanković
foto: Kurir sport

Duel između Čuke i Fradija igra se na Grupama areni s početkom u 18.45, a za glavnog arbitra delegiran je španski sudija Giljermo Kuadra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track