NA STUBU SRAMA! Bivši selektor Srbije se ŽESTOKO OBRUKAO: Brutalno UDARIO po klubu iz našeg komšiluka, pa "DOBIO ŠAMAR" realnosti
Foto: Starsport

sada će paziti šta priča

NA STUBU SRAMA! Bivši selektor Srbije se ŽESTOKO OBRUKAO: Brutalno UDARIO po klubu iz našeg komšiluka, pa "DOBIO ŠAMAR" realnosti

Fudbal -

Fudbaleri Zrinjskog napravili su jedan od najvećih preokreta u kratkoj istoriji Lige konferencija.

Gubio je tim iz Mostara sa 3:0 na poluvremenu od AZ Alkmara, ali je čudesnom igrom u nastavku stigao do četiri gola i pobede rezultatom 4:3.

Odjeknula je ova utakmica širom Evrope, ali ništa manje se nisu čule ni reči nekadašnjeg selektora Srbije, Dika Advokata. Njemu je jezik bio brži od pameti, brutalno je udario po Zrinjskom posle 45 minuta igre i na kraju je "dobio šamar" realnosti i žestoko se obrukao. On je bio stručni konsultant na jednoj holandskoj televiziji, te je na poluvremenu rekao sledeće:

- Neshvatljivo je da se takvim timovima dozvoljava da igraju u evropskom fudbalu - istakao je on, pa gorko zažalio jer se zbog ovih reči našao na stubu srama.

Dik Advokat
foto: Sasa Pavlic

U nastavku meča Kožulj je postigao dva gola, dok su Hrvanović i Ćorluka pogađali po još jednom i doneli su preokret timu iz Mostara koji je hit evropskih takmičenja ove sezone.

Podsetimo, Zrinjski je postao prvi klub ikada iz Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Na klupi Srbije samo četiri puta

Dik Advokat je reprezentaciju Srbije vodio tek četiri puta i nije ostvario niti jednu pobedu. Dva meča su "orlovi" odigrali nerešeno pod njegovim vođstvom, protiv Francuske kući (1:1) i Jermenije u gostima (1:1), doživeli smo poraz od Danske u Beogradu (1:3), a Advokat je sedeo na klupi i na čuvenom meču protiv Albanije kada je na Marakanu upao dron koji je skinuo Stefan Mitrović pa je posle toga susret prekinut.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track